Ankara Gar Katliamı davası: IŞİD’in ‘Türkiye Emiri’ tanık olarak dinlendi

06-10-2022
Rûdaw
Etiketler Ankara Gar Katliamı IŞİD Ahmet Davutoglu Duruşma
A+ A-

Haber Merkezi - 10 Ekim Ankara Gar Katliamı davasının firari sanıklar yönünden devam eden 17. celsesi Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün başladı.

"10 Ekim Ankara Katliamı Davası" twitter hesabından paylaşılan bilgiye göre duruşmada, IŞİD’in "Türkiye Emiri" olduğu söylenen Kasım Güler tanık olarak dinlendi.

MİT'in sınır ötesi operasyonuyla yakalanan ve firari sanıklar hakkında bilgi sahibi olan Kasım Güler "2014 yılında Konya'da El-Kaide operasyonu ile cezaevinde girdim ve cezaevinden çıkınca Suriye'ye gittim. DEAŞ kurulunca bir Müslüman olarak kalmak istedim” dedi.

Kendisini Suriye'ye IŞİD'in sınır emiri ve dosyanın firari sanıklardan olan İlhami Balı'nın geçirdiğini belirten Güler, "2014-2015'te Türkiye Suriye arası ayda 2-3 kez gidip geliyordum. Karakol komutanı da biliyordu, o dönem bir sorun olmuyordu. 2021 Nisan'ında MİT operasyonu ile Suriye'de yakalanıp Türkiye'ye getirildim. 74 gün MİT'in elinde, bilmediğim bir yerde kaldım, işkence gördüm. O dönem yalnız ben değil hem Türk hem yabancı yüzlerce kişi sınırdan iki tarafa da geçerdi. Karakol hiç sorun yapmazdı, bazen yakalasa da hemen bırakırdı" diye konuştu.

Ne olmuştu?

10 Ekim 2015'te, “Emek, Barış, Demokrasi” mitingi için Ankara Garı önünde toplanan insanlara IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 103 kişi hayatını kaybetmişti.

Mitinge iki ayrı canlı bomba ile gerçekleştirilen saldırı, Türkiye tarihinin en kanlı intihar saldırısı oldu.

Saldırının başkent Ankara’nın merkezinde gerçekleşmiş olması, polisin saldırının önüne geçmek için yeterince önlem almadığı eleştirilerine yol açtı.

Saldırıdaki canlı bombalardan birinin, aynı yıl Suruç’ta düzenlenen intihar saldırısını düzenleyen canlı bomba Abdurrahman Alagöz’ün kardeşi Yunus Emre Alagöz olduğu ortaya çıkmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli