Çorlu, tren kazası davasında tutuklama kararı

06-10-2022
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Tekirdağ Çorlu'da 2018'de meydana gelen ve 25 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan tren kazasında, 13 kamu görevlisi hakkında açılan kamu davasında ara karar çıktı.,

Duruşmaya katılmayan dönemin TCDD 1. Bölge Demiryolu Bakım Müdür Vekili Mümin Karasu hakkında tutuklama kararı verildi.

340 kişinin de yaralandığı tren kazasına ilişkin haklarında kamu davası açılan 13 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda görülen duruşmaya, TCDD’de görevli tutuksuz sanıklar ile kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar ile tarafların avukatları katıldı.

Bakım Servis Alanlarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Levent Meriçli ve TCDD 1. Bölge Müdürü olarak görev yapan Nihat Aslan mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılacağını bildiren TCDD 1. Bölge Müdürlüğünde Bakım Servis Müdürü Mümin Karasu'nun, bağlantı yapacağı Küçükçekmece Adliyesine gitmediği belirlendi.

Duruşma, yoklama yapılmasının ardından, iddianamenin okunmasıyla başladı.

Sanıklar savunmalarında suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan Mümin Karasu hakkında yakalama, yargılanmaya yeni dahil 6 TCDD görevlisi hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi. Duruşmayı 11 Ocak 2023 tarihine erteledi.

Öte yandan, duruşma öncesi Bulvar Yolu Santral Işıklar mevkisinde toplanan kazada hayatlarını kaybedenlerin yakınları, ellerindeki dövizlerle slogan atarak, duruşmanın görüldüğü Çorlu Halk Eğitim Merkezi önüne gitti.

Kazada oğlunu ve kocasını kaybeden Mısra Öz, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, ailelerle adalet aramaya devam edeceklerini kaydetti.

Öz, davaya 9 yeni sanığın eklenmesiyle aileler için davanın yeniden başladığını vurguladı.

Ne olmuştu?

Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 8 Temmuz 2018'de Çorlu yakınlarında vagonlarından bazılarının devrilmesi sonucu 25 kişi yaşamını yitirmiş, 340 kişi yaralanmıştı.

İddianamede "kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu" bulundukları gerekçesiyle sanıklar Turgut Kurt, Özkan Polat, Çetin Yıldırım ve Celaleddin Çabuk'un "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

9 Eylül'de de Çorlu'da meydana gelen tren kazası kapsamında Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan bilirkişi raporları ve değerlendirme neticesinde soruşmanın genişletilmesine karar verilmiş, bu kapsamda "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan olay tarihinde TCDD’de çalışan yetkili kamu görevlileri 1. hakkında Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açılmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli