Erdoğan: Döviz rezervi 118 milyar doları aşmış durumda

06-09-2021
Rûdaw
Etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki toplantı yaklaşık 3 saat 10 dakika sürdü.

Toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Doğal afetler sonrası toplanan yardım miktarını duyuran Erdoğan özetle şunları söyledi:

"Sanayi sektöründe teknoloji seviyesi yüksek sabit sermaye yatırımlarını ve doğrudan yabancı yatırımları özendireceğiz.

Geçmişte vesayetten, FETÖ'ye kadar üzerine düşen nice gölgelerin tartışması altında kalan yargımızın artık milletimizin kendisinden beklediği bağımsız ve tarafsız duruşunu her geçen yıl güçlendirdiğini görüyoruz.

Bilim insanlarının sürekli dikkat çektiği büyük depremlere karşı hazırlıklarımızı titizlikle yürütürken, diğer afetler hususunda da önemli bir kabiliyet kazandığımızı memnuniyetle görüyoruz.

Merkez Bankası’nda döviz rezervlerinin tüketildiğine dair muhalefetten gelen eleştirilere cevap veren Erdoğan şöyle devem etti:

“Muhalefetin, ana muhalefetin burayı iyi dinlemesi lazım. 27 Ağustos itibarıyla (döviz rezervi) 118 milyar doları aşmış durumdadır.

Enflasyonun kalıcı olarak tek haneli seviyeye inmesini hedefliyoruz. Mali disiplinin sürmesi olmazsa olmazımızdır. Bunu herkes bir defa böyle bilecek. Büyüme Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasının birinci unsurudur.

Bugüne kadar afet bölgesine 287 milyon ödenek aktarılmıştır. Yardım kampanyasında toplanan meblağ 345 milyon lirayı buldu. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden bu felaketin izlerini silmekte kararlıyız. Temel gıda maddelerinden barınmaya insanımızın her ihtiyacı anında karşılanmıştır. Sel bölgesinde zarar hemen tespit edilip proje ve inşa aşamasına geçilmiştir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli