İsrail Dışişleri Bakanı Katz bu kez İmamoğlu ile birlikte Yavaş'ı da etiketledi

Haber Merkezi - İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığı yeni bir paylaşımda İmamoğlu’nun yanısıra CHP Gençlik Kolları ile Ankara Büyük Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı etiketledi.

Bakan Israel Katz Instagram’a erişimin yasaklanmasına ilişkin Türkiye Cumhurbaşkanı'nı hedef alan paylaşımda bu sefer sadece Ekrem İmamoğlu'nu değil Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları'nı da etiketledi.

X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda Katz şu ifadeleri kullandı:

"Dün, antisemit diktatör Erdoğan, ABD ve batılı devletlere sözel olarak saldırarak 'İsrail'deki Siyonistler tarafından esir alındıklarını' söyledi. Erdoğan, esir alınmış biri varsa, bu senin diktatörlüğün altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. 57 milyon Türk Instagram kullanıcısının bu platforma erişimini kısıtlıyorsun ancak kendi özel Instagram hesabını erişime açık tutuyorsun. Şahsıma karşı gerçekleştirilen saldırılar, gerek Türkiye vatandaşlarına gerekse de dünya vatandaşlarına gerçeği ifşa etmemi engellemeyecek. Hamas'ı kucaklayan bir lider, kendi halkına diktatör gibi baskı uygulayan bir lider diktatördür."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Katz'ın kendisini paylaşımına etiketlemesine cevap vererek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı'na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman" demişti.