Bakan Tunç: Instagram BTK'nın gösterdiği yayınları erişimden çıkarırsa sorun ortadan kalkar

2 saat önce
Rûdaw
Etiketler Bakan Tunç Instagram BTK Haniye Erişim Engeli
A+ A-

Haber Merkezi - Sosyal medya platformu Instagram'a erişim engelinin kaldırılması konusunda Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yeni değerlendirme geldi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Tunç "BTK'nın yayını durdurma yetkisi var. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti, herkes kurallara uyacak. Şu anda BTK'nın gerekçeleri ilgili şirkete iletildi. Sosyal medya şirketi de BTK'nın kapatmaya gerekçe gösterdiği yayınları erişimden çıkarırsa zaten sorun ortadan kalkar" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından paylaştığı taziye mesajlarının Instagram tarafından sansürlendiğini söylemiş, bunun hemen ardından BTK, Instagram'a 2 Ağustos Cuma günü erişim engeli koymuştu.

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu dün Instagram yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz" demişti.

Instagram’ın bağlı olduğu META da görüşmede ABD'nin Hamas'ı terör örgütü olarak kabul ettiğini ve paylaşımların algoritmalarla engellendiğini söylemişti.

Instagram'ın açılıp açılmayacağına yönelik olarak soruyu cevaplayan Bakan Tunç şunları söyledi:

"Düzenlenen kanunlarla aldığı yetkiler çerçevesinde alınan kararlar var. Katalog suçlar dediğimiz suçlar var. Bunlar olduğunda yayın durdurma yetkisi BTK'ye verilmiş durumda. BTK ise bu yetkiyi kullanmıştır. BTK, ilk başta yayının çıkarılması için bir bildirimde bulunuyor çıkarılmadığı şekilde yayın durduruluyor. Şu anda BTK gerekçelerini ilgili sosyal medya şirketine tebliğ edilmiş durumda. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti. Türkiye'de yaşayan vatandaşlar da bu kanunlara uyacak, yabancı şirketler de uyacak. Kimse bundan azade değildir. Ulaştırma Bakanımız da Instagram'ın açılması gibi bir durumun olmadığını söyledi. Bu konuda idareden hangi gerekçeyle bu kararın verildiğine yönelik bir savunma alınacak. Sonrasında yargımız bu kararı verecektir. Sosyal medya şirketleri Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarına uymak durumundadır. Sosyal medya şirketi de BTK'nın kapatmaya gerekçe gösterdiği yayınları erişimden çıkarırsa zaten sorun ortadan kalkar.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli