DTSO Başkanı’ndan Diyarbakır-Trabzon karşılaştırması: Biz de uçmak istiyoruz

06-07-2023
Etiketler DTSO Mehmet Kaya Diyarbakır Trabzon Uçak Seferi Kürt İlleri
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır ve Trabzon’a yapılan uçak seferlerini karşılaştıran DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, “Sayın Bakanım biz de uçmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda nüfusu daha fazla olan Diyarbakır’a Trabzon’a yapılandan daha az uçak seferi olmasını eleştirdi.

Trabzon’a 145, Diyarbakır’a 34 sefer

Trabzon'a 30 Haziran'da yapılan uçak seferlerini paylaşan Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na cevap veren Kaya, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Bakanım 30 Haziranda 822 bin 659 nüfuslu Trabzon’a 145 uçak seferi yapılmış, 1 milyon 804 bin nüfuslu Diyarbakır’a ise 34 uçak seferi yapılmış.

Sayın Bakanım bizde uçmak istiyoruz.”

Trabzon’a 145, 6 Kürt iline 102 sefer yapılmış

Mehmet Kaya, 30 Haziran’da Trabzon’a yapılan uçak seferi sayısı ve Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl, Van ve Malatya’ya yapılan uçak seferi sayısını gösteren bir grafiğe de yer verdi.

30 Haziran’da sadece Trabzon’a 145 uçak seferi olmuşken söz konusu 6 Kürt iline toplamda 102 sefer yapılmış.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt'taki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde partisince düzenlenen toplu üye katılım törenine katılarak, yeni üyelere parti rozetini taktı. / Foto: AA

Özgür Özel: Bahçeli, DEM’in elini sıktı diye ne Bahçeli ne Erdoğan ile anayasa yaparız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, normalleşme tartışmalarına ilişkin, “Bahçeli, DEM’in elini sıktı diye biz ne Bahçeli ne Erdoğan ile oturur anayasa yaparız. Bizim sözümüz belli, Anayasa'ya uymayanlarla anayasa konuşmuyoruz, konuşmayacağız” dedi.