Akar’dan ‘tahıl koridoru’ açıklaması: Bu konuda 4 önemli aktör var

06-07-2022
Rûdaw
Etiketler Hulusi Akar Tahıl koridoru Ukrayna Türkiye Buğday
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra başlayan küresel buğday tedariki sorununun aşılması için Ukrayna tahılını Karadeniz üzerinden piyasalara ulaştıracak olan tahıl koridoru hakkında, “Yakın bir zamanda olumlu sonuç almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

TRT Haber’in bildirdiğine göre Bakan Akar, ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin “tahıl koridoru” konusundaki sorusunu yanıtladı.

Koridorla ilgili teknik boyutların, deniz seyrüseferinde güvenlik boyutunun olduğunu ve bununla ilgili Ukrayna, Rusya ve BM ile koordineli çalıştıklarını ifade eden Akar, “İlgili bakanlıklar, kurumlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakın bir zamanda olumlu sonuç almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Akar, bir gazetecinin, “Tahıl koridorunun hayata geçirilmesine yönelik bir gecikmenin olduğunu düşünüyor musunuz” demesi üzerine, şunları kaydetti:

“Bu konuda dört önemli aktör var: Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM. Konuyla ilgili deniz seyrüseferinde güvenlik boyutu var. Mayınlar ve limanların güvenliği konusu var. Ülkelerin endişeleri gibi çeşitli konular var. BM'nin aldığı bazı kararlar, çizdiği bir çerçeve ve plan var. Bütün bunların hepsi değerlendirilerek bir yol bulmak için gayret gösteriliyor. Türkiye'nin ne yapmakta olduğunu aklıselim uluslararası kişi ve kurumlar da devletler de takdir ediyor.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli