DÜĞMEYE BASILDI! - Sızdıran bir siyasi parti mi?

06-04-2016
Rûdaw
Etiketler Ankara Bozdağ Binali Yıldırım
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Türkiye vatandaşı 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin internete sızması yargıya intikal etti.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait kimlik bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin bazı internet sitelerinde yer alan haberler üzerine soruşturma başlatıldı.

 

Yaklaşık 50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin yer aldığı iddia edilen bir veri tabanı, önceki gün internete konulmuştu.

 

Görevlendirilen cumhuriyet savcısı, ilk aşamada yayınlanan bilgilere sahip İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile YSK'yla temas kuracak.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise, "Bu geçmişte yaşanan bir hadisedir, zaman zaman ısıtılıp ısıtılıp gündeme getiriliyor" demişti.

 

Ankara'da gazetecilere konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Nereden sızdı, nasıl sızdı bilmiyorum. Rakamlara baktığınız zaman Türkiye'deki seçmen sayısına yakın bir rakam" dedi.

 

Bozdağ, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçmenlere ilişkin bilgileri partilerle de paylaştığını belirtti.

 

Adalet Bakanı, "Geçmişte, 2010’da olan olay gibi bir olayın yaşanmaması için gereken tedbirler alınacaktır. Bu konuyla ilgili de sorumlular hakkında gereken yasal işlemler yapılacaktır" dedi.

 

Finlandiya gezisi sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bütün vatandaşlar gerekli tedbirlerin alındığından emin olmalı" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli