Diyarbakır’da halk otobüsleri cinayetin ardından kontak kapattı

06-01-2024
Abdulselam Akıncı
Etiketler Diyarbakır Hak Otobüsü Serkan Aslan
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Diyarbakır’da seyir halinde iken kafasına kurşun isabet eden halk otobüsü şoförü Serkan Aslan’ın cenazesi toprağa verildi. Kentteki tüm otobüs şoförleri cenazeye katılmak için kontak kapattı.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Ofis Ekinciler Caddesi’nde 5 Ocak Cuma gecesi yolcu taşıyan özel halk otobüsü şoförü Serkan Aslan (30), silahla çatışan kişilerin sıktığı mermiyle vurularak ağır yaralandı.

Başından yaralanan Aslan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bir çocuk babası Serkan Aslan’ın cenazesi bugün Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Rûdaw Aslan’ın eşine mikrofon uzattı ancak acılı kadın konuşmakta güçlük çekti. Serkan Aslan’ın kayınvalidesi de kendisinin kimse ile bir husumeti olmadığını ve olayla bir ilişkisi olmadığını söyledi.

Diyarbakır’da halk otobüsleri kontak kapatarak cenazeye katıldı.

Rûdaw’a konuşan Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Fesih Kaya da kentte bu tür olayların son dönemde artığına dikkat çekerek, “Türkiye’de bireysel silahlanma artıyor. Herkesin belinde bir tabanca var. Bu cinayet son olsun diyoruz. Bizim yüreğimiz yandı, başkasınınki yanmasın. Yeter artık” dedi.

Fesih Kaya, cenazenin ardından tekrar görevlerinin başına gideceklerini söyledi.

Mezarlıkta otobüsleri yola dizen şoförler, siyah kurdele bağladı ve ardından Aslan’ın öldürülmesini protesto etmek için şehir içinde tur attı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli