İstanbul’da servisi kaçıran şahıs Cumhurbaşkanlığı korumalarına ne dedi?

Haber Merkezi –  İstanbul Kadıköy'de bir özel okula ait servis minibüsü içindeki öğrencilerle birlikte kaçıran ve ardından Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girmek isterken yakalanan şahsın, Cumhurbaşkanlığı korumalarına, “Ben buraya gelmek için okul servisi kaçırdım" dediği ortaya çıktı.

Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi, Özalp Sokak'ta 4 Ocak Perşembe günü saat 07.00 sıralarında, Tuzla'da bulunan özel bir okula ait servis aracı bir sitenin önünden öğrenci aldıktan sonra bir kişi tarafından kaçırılmıştı.

Yaya olarak aracın yanına yaklaşan ve aracın arka lastiğinde bir sorun olduğunu söyleyerek şoförü araçtan indiren şüpheli, daha sonra direksiyona geçerek içindeki çocuklarla birlikte aracı alıp gitmişti.

Şüpheli bir süre sonra serviste bulunan öğrenciler ile hostesi "Sizinle bir işim yok. Bana araba lazım" diyerek araçtan indirmişti.

Olayın duyulmasının ardından polis alarma geçerken, gasp edilen servis minibüsü Pendik Dumlupınar Mahallesi'nde terk edilmiş olarak bulunmuştu.

Güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkarak şüphelinin 34 yaşındaki Tolga N. olduğunu belirlenmişti.

Aracı terk edip Ankara'ya gitmiş

Yapılan çalışmalarda şüphelinin Ankara’ya gidip Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin içeri girmek istediği, Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından durdurduğu öğrenildi.

DHA’nın haberine göre, şüphelinin "Ben buraya gelmek için okul servisi kaçırdım" dediği belirlendi.

Polis ekiplerinin yakaladığı Tolga N'nin (34), emniyetteki ifadesinde, daha önce psikolojik tedavi gördüğünü, öğrenci servisini de tedavi için Ankara'ya gitmek amacıyla kaçırdığını, çocukları görünce servis aracından indirdiğini, polisin takip ettiğini fark edince de aracı Pendik'te bırakıp otobüsle Ankara'ya gittiğini söylediği öğrenildi.

Sorgulamasında 13 ayrı suçtan kaydı olduğu belirlenen şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na götürülem şüpheli tutuklandı.