Batmanlı üniversite öğrencisi neden intihar etti?

06-01-2020
Etiketler Sibel Ünli İstanbul İntihar
A+ A-

Haber Merkezi – Batmanlı üniversite öğrencisi Sibel Ünli'nin intiar etmesi ve sosyal medyada, “Yemek kartımda 1 lira kalmış, gidecek yerim yok, iş arıyorum" demesi Türkiye gündemine oturdu.

İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Sibel Ünli'nin cansız bedeni dün İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Samatya sahilinde bulundu.

Ünli'nin kesin ölüm nedeni, otopsi raporunun ardından ortaya çıkacak ancak genç kızın intihar ettiği yönünde yaygın bir kanı bulunuyor.

Batman’dan İstanbul’a göç eden 7 çocuklu bir aileden Sibel Ünli’nin, epilepsi hastası olduğu, ve görünüşüne gelen acımasız yorumlar, işsizlik ve parasızlık nedeniyle bunalımda olduğu belirtildi.

Ünli'nin, ölümünden kısa süre sonra kapatılan ve Comrade Ulrike (Ulrike Yoldaş) ismini kullandığı Twitter hesabından hem kişisel hem de toplumsal içerikli birçok paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

Ünli’nin, 9 Ekim 2019'da "Gidecek yerim yok yaşanmaya değer bir hayatım da" sözleriyle yazdığı mesajı hesabına sabitlediği görültü.

20 yaşındaki genç kızın 7 Kasım 2019'da ise "Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var" diye yazdığı görüldü.

BBC Türkçe, Ünli’nin, çantasında bir intihar mektubu bıraktığını ve mektupta, bu yaptığıyla üzdüklerinden özür dilediğini ve kitaplarını bir kütüphaneye bağışladığını belirttiğini aktardı.

"İnsanlığa sığmayan ifadeler onu derinden etkiledi"

Genç kızın ağabeyi Aydın Ünli, sosyal medyadan gelen eleştirilerin kardeşini derinden sarstığını ifade ederek, "Sosyal medyadan gelen ağır eleştiriler kardeşimi çok derinden etkiledi. Bu konu ile ilgili onunla sürekli konuşuyordum. İnsanlar onun dış görünüşü ile dalga geçiyorlardı. Hatta insanlığa sığmayacak kelimeler kardeşim için kullanılıyordu. Kardeşim üzülmesin diye 'özürlü' kelimesini asla evde bile kullandırtmazdım. Eksiklik hissetmesin diye bir şey söylemezdik. Bu olay hepimizin başına gelebilir, hepimiz bir engelli adayıyız. Ama sosyal medyada kardeşimin üzerine insanlığa sığmayan ifadelerin kullanılması onu çok derinden etkiledi" dedi.

Partilerden Sibel Ünli paylaşımı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), sosyal medya hesabı üzerinden, #SibelÜnli hashtagı ile, “Sibel'in aramızdan ayrılışı vicdanı olanların yüzüne tokat gibi çarptı. Sorumlusu, ülkeyi ve toplumu krizlere sürükleyen vicdansız iktidardır. Bu utancı sonlandırmak hepimizin görevidir” paylaşımında bulundu.

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Twitter üzerinden, "Yapılacak hiçbir şey elbette Sibel'i geri getirmeyecek. Fakat hükümetin öğrenciler üzerinde uyguladığı bu zorlayıcı politikaların tekrarlanmaması adına elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

 

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu da yoksulluk nedeniyle yaşamına son veren Ünli’nin Güngören’deki taziye evini ziyaret ederek ailesine başsağlığı diledi.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli