ANKARA – OHAL kalktı Kürtçe kurs açıldı

Ankara (Rûdaw) – OHAL’in kaldırılmasının ardından Ankara’da ilk Kürtçe dil kursu açıldı. Kursa Kürt öğrencilerin yanı sıra Türk öğrenciler de katılıyor.

 

Özgürlük Yolu Vakfı tarafından düzenlenen Kürtçe dil kursu Ankara’daki Vakıf merkezinde, 20 kadar kursiyerin katılımıyla başladı.

 



Rûdaw’a konuşan Kurs öğretmeni Zeri Hanım, “Kursun amacı Kürtçe öğretmektir. Biz Kürtçeyi öğrenmek isteyenlere veya Kürtçesini geliştirmek isteyenlere bu dili öğretmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 

Kursa katılan öğrenciler arasında daha önce Kürtçe bilmeyenlerin yanı sıra, Kürtçe bilip öğrenimini geliştirmek isteyenler de bulunuyor.

 



Öğrencilerden Nizar Çetin, “Ben Kürtçe biliyorum. Evde Kürtçe konuşuyoruz ama ben Kürtçemi geliştirmek için buraya geldim” dedi.

 

Hiç Kürtçe bilmeyen Murat Aydın da, “Kürtçe müzikle çok güzel bağdaşıyor. Ben birkaç Kürtçe şarkı biliyorum. Bu kurs sayesinde Kürtçe öğrenmek ve konuşmak istyorum” diye konuştu.



 

Vakıf merkezinde görülen dersler iki grup halinde cumartesi günleri verilecek. Kurslar saat 11.00’de başlayıp saat 16:00’ya kadar devam edecek.

 

Rûdaw’a konuşan Özgürlük Yolu Vakfı Başkanı Kemal Burkay, “Amacımız insanlara Kürtçe öğretmek. Kürtçe bilmeyenlere dil öğrenmek ve Kürtçeyi okuyup yazmak isteyenler için bu bir fırsat” dedi.



 

Çözüm sürecinin yarattığı olumlu hava ile Türkiye ve Kürt illerinde birçok Kürtçe dil kursu açılmıştı. Ancak bu kurslar da OHAL döneminde getirilen kısıtlamalardan nasibini almıştı.