Türkiye Ermeni toplumu, 10 vakıfta seçime gitti

05-12-2022
Etiketler Ermeni toplumu
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Ermeni toplumu 10 vakıfta yönetim kurulları seçimi için dün sandığa gitti. İstanbul’da Rumelihisarı'nda, Kuzguncuk'ta ve Balat'ta mevcut yönetime rakip listeler kazandı.

Peşpeşe vakıf seçimlerini gerçekleştiren Türkiye Ermeni toplumu, bu Pazar (4 Aralık) da 10 vakfın yönetimi kurullarını yenilemek için sandık başına gitti.

Agos'un aktardığına göre, 1. Bölge’de yer alan İstanbul-Üsküdar Surp Garabed, Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç, Kartal Surp Nişan, Kandilli Surp Yergodasan Arakelots, Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç, Beykoz Surp Nigoğayos ve Kadıköy Surp Takavor kiliseleri ile 2. Bölge’de yer alan Rumelihisarı Surp Santuht, Balat Surp Hıreşdagabed kiliseleri ve Ohannes Gümüşyan Vakfı'nın yönetim kurulları belli oldu.

Rumelihisarı'nda mevcut yönetime rakip Mavi Liste kazandı, Kuzguncuk'ta yine mevcut yönetime rakip Sarı Liste kazandı. Balat'ta da aynı şekilde yine mevcut yönetime rakip Mavi Liste kazandı.

Üsküdar Surp Garabed'de Kuzguncuk için de yarışan Sarı Liste kazandı.

Kandilli, Kartal, Kadıköy, Kınalıada, Gümüşyan ve Beykoz yönetimlerinde tek liste ile seçime gidildi.

Seçimlerin ardından Agos'a konuşan Şahnar Dülger Boşnak, “Bundan sonra şeffaf olarak her şeyi açıklayacağız. Bütün yapacağımız projeler, etkinlikler hepsi için Rumelihisarı’nın kapısı sonuna kadar açılacak ve herkes girecek. Bizi tenkit edecekler, hatalarımızı söyleyecekler ki düzeltebilelim. Herkesi de dinlemeye hazırız. Bundan önceki yönetime çok teşekkür ediyoruz. Kendilerinin 20 yıl gibi geçmişi var. Kilisemize verdikleri emeklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da biz daha doğrusu gençler götürecekler. Onlar da onların çocuklarına devredecek. Çünkü arkadan gençler geliyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki 60 binin üzerindeki Ermeni nüfusunun yaklaşık 50 bini İstanbul'da yaşıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli