JİTEM sanıklarına beraat

Haber Merkezi – JİTEM davası kapsamında yargılanan Albay Cemal Temizöz ile Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak’ın da aralarında bulunduğu 8 sanığa beraat kararı verildi.

 

Şırnak Cizre’de 1993-95 yılları arasında 20 kişinin gözaltında kaybedilmesi ve faili meçhul cinayetle öldürülmesiyle ile ilgili davada karar açıklandı.

 

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Albay Cemal Temizöz ile Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak’ın da aralarında bulunduğu 8 sanığa beraat kararı verildi.


Kamuoyunda ’Cizre JİTEM davası’ olarak bilinen ve güvenlik nedeniyle Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında sabah saatlerinde başlanıldı.

 

Duruşma nedeniyle Eskişehir Adalet Sarayı çevresinde polisler geniş güvenlik önlemi aldı. Duruşmaya tamamı tutuksuz olan sanıklardan emekli Albay Cemal Temizöz, Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak ile Burhanettin Kıyak, Fırat Altın, Hıdır Altuğ ve Adem Yakin ile avukatlar katıldı. Sanıklardan Kukel Atak ve Temel Atak ise duruşmaya katılmadı.

 

Faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin yakınlarından bazıları bugünkü duruşmada Kürtçe tercüman aracılığıyla konuşarak sanıkların cezalandırılmasını istedi.

 

Mahkeme heyeti ‘Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak’, ‘Adam öldürmeye azmettirmek’, ’Adam öldürmek ve devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak’la suçlanan tutuksuz sanıklar emekli Albay Cemal Temizöz, Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak ile Burhanettin Kıyak, Fırat Altın, Hıdır Altuğ, Adem Yakin, Kukel Atak ve Temel Atak hakkında yeterli ve inandırıcı delil bulunmaması nedeniyle tüm suçlardan beraat kararı verdi.