Bahçeli'den DEM Partililer ile tokalaşmaya ilişkin açıklama

1 saat önce
Etiketler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli DEM Parti Tokalaşma Meclis Genel Kurulu
A+ A-

Haber Merkezi - Devlet Bahçeli, Meclis’te DEM Partililerin elini sıkmasıyla ilgili konuştu. İnsani bir görevi yerine getirdiğini söyleyen Bahçeli, "Erdoğan'ın çağrısını desteğimizi gösterdik. Ellerini sıkmam gerekeni yaptığımın göstergesidir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da partisinin "Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 20. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Meclis’te İsrail oturumu

TBMM'nin almış olduğu karar yerindedir. Soykırımın yaşandığı dönemde TBMM'de değerli milletvekillerine ilgili bakanların vereceği bilgiler ışığında değerlendirmelerde bulunmak kanaatimce hayırlı olacaktır.

Sinan Ateş davası 

MHP ve Ülkü Ocaklarının sorgulanması, itibarsızlaştırılması için bakış açılarını kınadığımı ifade etmek isterim. MHP'nin sorgulanmasına katkı sağlayacak davranışlarda bulunmuşlardır. Her davada her konuda başta Osman Kavala vs olmak üzere adalet iddiasında bulunanlar, ne olduğu henüz açıklanmamış mahkeme sürecinde televizyon ve kadrolarla MHP'yi sorgulamaya başlamış olmaları kabul edilebilir değildir. Ülkücü kimliği taşımakla beraber bu mahkemelere katılmışlardır. Üzücü bir davranıştır.

DEM Parti'yle Meclis'teki tokalaşma: Adım atmak bana düşen bir görevdir

Bildiğiniz gibi 1 Ekim günü Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Orada sayın Cumhurbaşkanımız anlamlı meclisin tarihsel vurgusunu dillendirerek gazilik vasfını ve Türkiye'nin ve dünyanın sorunlarına bakış açısını ifade ederek yapmış olduğu değerli bir konuşmanın son bölümünde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir dayanışmanın, huzurun ve akıllı bir çalışmanın öngörülecek bir davetini de sunmuştur. Böyle bir davetten sonra Cumhur Ittifakı'nın bileşeni olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin genel başkanı olarak Cumhur Ittifakı'nın ve Türk milletinin Cumhurbaşkanı olarak görevini üstlenmiş olduğu bir şahsın bu çağrısına bir adım atmak bana düşen en önemli bir görevdir. Eğer bu çağrıya Cumhur İttifakı'nın bileşeni olan Milliyetçi Hareket Partisi bir adım atmazsa diğerlerinden bir şeyler beklemek hakkı doğmaz. Onun için fikirlerini kabul etmediğim yıllardır kırk yıldan bu yana Türkiye'nin birçok konusunda PKK terörünün uzantıları şeklinde ifadelerde bulunanların yanına gitmek suretiyle ellerini sıkma bu çağrıya dayalı bir kaynaştırıcı birleştirici ve Türkiye partisi olma vasfının işareti olarak görülmelidir. Buradan başka bir anlam çıkartmak da doğru değildir. Eş başkanı olan bir zatında annesinin vefatını da orada taziye olarak sunmak da bir insani görevdir.

“Akıllarını başlarına alsınlar, huzuru bozmasınlar”

Orada da karşılıklı görüşmeler değerlendirmeler içerisinde bulunmuşlar. Güler yüz hakim olmuştur. Bu güler yüzü devam ettirmek için adım atılıyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nin böyle siyasi kısır anlayışlar içerisinde hapsetmek doğru değildir. Milliyetçi Hareket Partisi'ni iyi anlamak lazım. Attığı adımların ne olduğunu çok iyi düşünmek lazım. Alelacele cevaplar vererek gerginlik yaratmanın kaosa krize alet olmanın da gereği yoktur. O sebepten dolayı bu tartışmalara katkı sağlayan hala da televizyonlarda el ele malum işi gücü bırakmış MHP düşmanlığıyla varlıklarını devam ettiren Halk Partisi'ni de kınıyorum. Aynı zamanda da onların televizyonunu da kınıyorum. Akıllarını başlarına alsınlar, huzuru bozmasınlar.

Meclis'in resepsiyonunda da bu yaklaşımları görmekten memnun oldum. Birçok siyasi parti Meclis resepsiyonunu şereflendirmiş, orada da güler yüz hakim olmuştur. Bu güler yüzü hareket ettirmek için adım atılıyor. MHP'yi böyle kısır söylemlerle sıkıştırmak doğru değil, attığı adımları iyice düşünmek lazım. Kaosa krize alet olmanın da gereği yoktur. Bu tartışmalara katkı sağlayan hala TV'lerde MHP düşmanlığına devam eden Halk partisini kınıyorum. Televizyonlarını da kınıyorum. Türkiye'nin etrafında ateş çemberi var, ateşi kızdırmasınlar.”

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli