İçişleri Bakanı Yerlikaya Türkiye’deki düzenli göçmen sayısını açıkladı

1 saat önce
Etiketler Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Düzenli göçmen
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'deki 'düzenli göçmen' sayısının 4 milyon 437 bin olduğunu açıklayarak, "3 milyon 103 bin Suriyelinin 729 bininin adresinde bulunmadığını gördük" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından parti genel merkezinde düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Programı'nda, "Sosyal Politikalar ve İnsan Hakları" konusunda sunum yaptı.

Yerlikaya, "kıyıya bebekler vurmasın" diye çalıştıklarını söyleyerek, "Dünyada 300 milyon göçmen var, büyük bir sayı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği diyor ki o 300 milyonun içerisinde zorla evinden edilenler 123 milyon. Yine 47 milyon koruma altındakiler. Ülkemizde düzenli göçmen sayısı bugün itibarıyla 4 milyon 437 bin. 3 milyon 103 bin geçici koruma altındaki Suriyeliler, 1 milyon 109 bin ikamet izni, 224 bin uluslararası koruma altındakiler" dedi.

Göçmenlerle ilgili rakamların her cumartesi Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verildiğine işaret eden Yerlikaya, 'Türkiye'de bu rakamlardan katbekat düzenli ve düzensiz göçmen olduğunu söylemenin akıl tutulması olduğunu' belirtti.

Yerlikaya, yabancıların adres beyanlarında oturup oturulmadığını araştırdıklarını ifade ederek, "3 milyon 103 bin Suriyelinin 729 bininin adresinde bulunmadığını gördük" diye konuştu.

Bu kişilere adreslerini güncellemeleri konusunda Türkçe, İngilizce ve Arapça uyarılar gönderdiklerini anlatan Yerlikaya, adresi güncellemeleri için önce 90 gün, ardından 2 ay daha süre verdiklerini, süre dolduğunda bu kişilerin eğitim, sağlık gibi hiçbir hizmetten faydalanamayacağını bildirdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli