Instagram'dan Türkiye'deki kısıtlamaya yönelik açıklama

Haber Merkezi - META, Türkiye’de Instagram’a erişimin engellenmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Türk yetkililer ile META arasında görüşme

Instagram'a erişim engeli devam ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bürokratlarıyla, Instagram yetkilileri arasında kritik bir toplantı gerçekleşiyor.

Saat 13.00’te başlayan toplantının ardından Instagram’la ilgili nihai kararın verilmesi bekleniyor. Meta Sözcüsü ise yasakla ilgili olarak "Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

48 saattir yasak

Türkiye hükümetinin kararıyla 48 saati geçen yasakta hala Instagram'a giriş sağlanamıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu Instagrama uyarılara rağmen gerekli adımları atmadıkları için erişim yasağı getirdiklerini söylemiş ve "Kuralları ve toplumsal hassasiyetleri dikkate almadıkları takdirde biz de müdahale ederiz." diye konuşmuştu.

Uraloğlu, görüşmelerin sürdüğünü ve eksikler giderilince engelin kaldırılacağını sözlerine eklemişti.

META'dan açıklama

Meta Sözcüsü Instagram erişim engeline ilişkin de açıklama yaptı.

Şirket, milyonlarca kullanıcının günlük iletişim araçlarından mahrum kaldığını ve işletmelerin de müşterilerine ulaşımının kesildiğini belirtti.

META'nın yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye’de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi gündelik iletişim kurdukları yöntemden mahrum kalırken, işletmeler de müşterilerine ulaşamıyor" ifadesine yer verildi.

Şirket, yaşanan erişim engelinin hem bireyler hem de işletmeler açısından büyük bir aksaklık yarattığını vurguladı.

Açıklamada, META'nın Instagram hizmetlerini yeniden kullanıma sunmak için gerekli adımları atmaya devam edeceği belirtildi.

"Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diyen META yetkilileri, erişim engelinin çözülmesi için çeşitli çözümler üzerinde çalıştıklarını ve kullanıcıların en kısa sürede Instagram'a yeniden erişim sağlayabileceklerini umduklarını ifade etti.