HDP erken seçime nasıl bakıyor?

05-07-2018
Kemal Avcı
HDP Milletvekili Selçuk Mızraklı
HDP Milletvekili Selçuk Mızraklı
Etiketler Türkiye erken seçim HDP CHP
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Türkiye’de 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ardından yerel seçimlerin erkene alınması tartışılıyor.

 

Yerel seçimlerin erkene alınabilmesi için anayasa değişikliğinin yapılması gerekiyor ancak AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) sandalye sayısı anayasa değişikliğne (400) yetmediği için Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) desteği gerekiyor.

 

Rûdaw’a konuşan CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, “Eğer bu toplumu sürekli seçim süreçlerinde yormak ve Türkiye’nin çökmüş ekonomisini daha da çökertmek istiyorlarsa yapabilirler. Ama biz sürecin her aşamasında hazırız” dedi.

 

Kaya, ana muhalefet partisi olarak seçimlerden kaçmadıklarını ifade etti.

 

Seçimlere hazır olduğunu belirten Halkların Demokratik Partisi de (HDP) ekonomiye dair kaygılarını dile getiriyor.

 

HDP Milletvekili Selçuk Mızraklı, “Bizler bir an önce özellikle kayyumlardan yani işgalcilerden belediyelerimizi geri almak için hiçbir seçimden geri durmayız. Seçim olduğu vakit bu halk bütün örgütlü yapılarıyla, partisiyle beraber yeniden böyle bir sürece hazırdır. Ama Türkiye’nin siyasal konjoktörü, yaşamış olduğu ekonomik kriz Kasım ayında yapılmasına işaret edilen seçime ne kadar gireceği konusunda kafamızda soru işaretleri var” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli