AK Parti’li Akdoğan: HDP’ye düşman değilim!

05-07-2015
Rûdaw
Etiketler AKP HDP Koalisyon Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "AK Parti'nin tek başına iktidar olabilmesi için üç partili bir yapı gerekiyor. Yoksa her hangi bir partiye düşmanlıkla alakalı bir şey değil" dedi.

 

Yalçın Akdoğan, Kanal 24'teki "Ankara Masası" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

 

Akdoğan, seçim öncesi neden "HDP barajı geçemezse süper olur" demesi konusunda şunları söyledi:

 

“AK Parti'nin tek başına iktidar olabilmesi için üç partili bir yapı gerekiyor. Dört parti olduğunda ince hesaplara iş kalıyor çok zorlaşıyor. Yoksa her hangi bir partiye düşmanlıkla alakalı bir şey değil. Dördüncü partiye geçtiği andan itibaren birinci olan partinin çok yüksek alması gerekiyor. Bu ne kadar mümkün olabilir. Bu yüzden böyle bir eleştiriydi bu."

 

Akdoğan, seçim kampanyası sürecinde HDP'nin makas değiştirdiğini ve “Çözüm Süreci”nin aktörlerine savaş açtığını belirterek, şöyle devam etti:

 

"Mesele seçim siyaset değil, burada bir süreç yürütüyoruz. Eğer sizin girdiğiniz yol bu süreci heba edecek bir yol ise o zaman ben sürece sahip çıkan kişi olarak sizi eleştiririm arkadaş. Sen burada bir projede kendini kullandırtıyorsun. Çözüm Süreci'nin düşmanlarına kullandırtıyorsun. Sen Çözüm Süreci'nin en önemli aktörünü devirme projesinde kendini kullandırtıyorsan, Çözüm Süreci'ne karşı bir işin içerisine girmişsin demektir. Çözüm Süreci'ne bir nevi ihanettir bu."

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli