Davutoğlu, Muharrem İnce’nin ‘destek’ şartına cevap verdi: Sen kimsin?

05-05-2023
Etiketler Seçim2023 Ahmet Davutoğlu Muharrem İnce Kemal Kılıçdaroğlu
A+ A-

Haber Merkezi - Ahmet Davutoğlu, Muharrem İnce’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Davutoğlu, Babacan’ı kenara çeksin, kayıtsız destek oluyorum” sözlerine yanıt verdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilme şartını, “Davutoğlu ve Babacan'ı kenara çeksin, kayıtsız destek oluyorum. Hiçbir şey istemiyorum” diyerek açıklamıştı.

“Sen kimsin?”

İnce’nin teklifine FOX TV’de İlker Karagöz’ün programında yanıt veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Çıkacaksan çık, bizi karıştırma bu işe. Senin meselen Sayın Kılıçdaroğlu karşısında sürekli mahcup olman, kaybetmen dolayısıyla bir intikam alma hissi. Senin meselen Erdoğan’a benzemen. Üslubunla, dilinle… ‘At onları kenara’. Sen kimsin?”

“Bulunduğu konum aynı Erdoğan gibi”

Muharrem İnce için “Kendisiyle barışık değil” değerlendirmesini yapan Davutoğlu, “Bulunduğu konum aynı Erdoğan gibi. Kendisiyle barışık değil. Bulunduğu konumdan kendi vicdanı da rahatsız. Bir şey üretmesi lazım. Bir şey desin ki karşı taraf yapamasın. Sonra da desin ki ‘Siz yapmadınız’. Muharrem İnce ile Binali Yıldırım’ın aynı özelliği var” şeklinde konuştu.

“İntikamı için Sayın Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkıyor”

İnce’nin Kılıçdaroğlu’ndan intikam almaya çalıştığını iddia eden Ahmet Davutoğlu, “Sayın Kılıçdaroğlu karşısında üç kongre kaybetti. Şimdi de onun intikamı için Sayın Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkıyor. Şimdi etrafında onu takip edenlere ‘Niye oradasın?’ sorusuna bir çıkış yolu. Bu köprüden son çıkış değil Sayın İnce” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli