Akdoğan: CHP ile HDP ruh ikizi

05-05-2015
Rûdaw
Etiketler Yalçın Akdoğan HDP CHP
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Başbakan Yardımcısı Akdoğan, CHP ile HDP’nin “ruh ikizi” olduğunu belirterek, “CHP zihniyetini Güneydoğu'da HDP ambalajıyla Kürtler’e satmaya çalışıyorlar” dedi.

 

Yalçın Akdoğan, Malatya Hilton Otel'de bugün sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya geldi.

 

Kürt sorununun çözümü yolunda çok önemli mesafeler alındığını belirten Akdoğan, “Kafamızı kuma gömemeyiz. Bizim insanlarımız hayatı kaybediyor. Her konuda çözümden yana adım attık" ifadesini kullandı. Akdoğan, şöyle devam etti:

 

“Devlet artık vatandaşını kucaklıyor. Hizmet eden, yatırım yapan devlet ama zulmeden, baskı yapan tehdit eden, şantaj yapan örgüt. Bugün Kürtlere kim zulüm ediyor, Kürt'ün yolunu kim kesiyor? Kürtten kim haraç alıyor, Kürdün çocuğunu kim dağa kaldırıyor, kim oy kullanmaya giderken yolunu kesiyor? Bunların çok iyi görülmesi, anlaşılması gerekiyor.”

 

CHP ve HDP’yi eleştiren Türkiye Başbakan Yardımcısı, “Bunlar aslında ruh ikizi, yani aynı zihniyet. CHP zihniyetini Güneydoğu'da HDP ambalajıyla Kürtlere satmaya çalışıyorlar. Bu anlayış ne kadar Türkiye toplumunun gerçekleriyle bağdaşıyor?” dedi.

 

“Çözüm süreci”ni AK Parti’nin başlattığına dikkati çeken yalçın Akdoğan, şunları söyledi:

 

“Birileri diyor ki, 'Şöyle olur, böyle olur'. Hiçbir şey olmaz, süper olur, çok güzel olur. Niye biliyor musunuz? Çünkü AK Parti, bu süreci başlattı. Bunların Meclis'te bir tane vekilleri mi vardı? Bu süreci Tayyip Erdoğan, AK Parti başlattı. Ana sütun AK Parti'dir. Çözüm sürecinde komisyon kurduk, CHP üye bile vermedi.” (Ajanslar)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli