2023 Munzur Kültür ve Doğa Festivali yapılacak mı?

05-04-2023
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Dersim Belediyesi Munzur Kültür ve Doğa Festivali
A+ A-

Dersim (Rudaw) – Dersim Belediye Meclisi'nde alınan kararla 2023 Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin yapılması kararlaştırıldı. Festival, Muharrem Ayı nedeniyle temmuz ayının son perşembesi değil, 3-4-5-6 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Dersim Belediyesi Meclisi'nin nisan ayı toplantısı bugün gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin yapılması ya da yapılmamasına ilişkin gündem maddesi karar altına alındı. CHP, HDP, SMF festivalin yapılması yönünde görüş belirtirken, EMEP ise festivalin yapılmaması yönünde görüş belirtti.

Festivalin yapılmasını kent için olumlu bulduğunu ifade eden CHP'li Meclis Üyesi Şükrü Kılıç, "Ancak biz burada belediye meclisi olarak festivalin yapılması doğrultusunda karar alıyoruz, daha sonra festivalin iptal kararı alınırken ne belediye meclisine bilgi veriliyor ne de belediye meclis üyeleri sürece dahil ediliyor. Burası belediyenin en üst organıdır, her ne kadar tertip komitesi oluşsa da burada meclise bilgilendirme yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

"Deprem temalı festival"

HDP'li Meclis Üyesi Makbule Tulga, "Bazı kurumlar yada kişiler ön plana çıkmak için neredeyse bu tertip komitesinin üzerinde tepinmeye başlıyor. Kararlarını, içeriğini, konserlerini dayatma yoluna gidiyorlar. Bu artık bir yarış haline dönüşüyor. İnsanlarda bir dayatma söz konusu. Ancak amacımız bu olmamalı. Engellemeleri de çok yaşadık, önemli olan engellemelere alternatif üretmek. Tabii ki festival yapılmalı. Bu yıl deprem temalı, insanların acılarına da dokunak şekilde planlanabilir" dedi.

 "Festival kendini tekrarlıyor"

Festivalin doğa ve kültür merkezli olduğunu ifade eden EMEP'li Meclis Üyesi Yaşar Çiçek, "Geçen sene de söyledik, bu sene de ifade edelim. Farklı bir şey göremiyoruz. Örneğin bu festival Dersim'in sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarına nasıl cevap verdi? Bir alt yapı da yok. Gelen on binlerce insanı nerede barındıracağız? Bugünkü beklentileri ve ihtiyaçları karşılayacak bir organizasyon şart. Yeni bir tartışma yürütmek gerekiyor. Bu nedenlerle biz festivalin yapılmasına karşıyız" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada CHP, HDP, SMF ve AKP festivalin 3-4-5-6 Ağustos tarihlerinde yapılmasına yönelik oy verdi. EMEP ise festivalin yapılmaması yönünde oy kullandı. Festivalin oy çokluğuyla 3-4-5-6 Ağustos tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli