Erdoğan’dan Kral II. Abdullah’a destek

05-04-2021
Rûdaw
Etiketler Türkiye Ürdün Kral II. Abdullah Recep Tayyip Erdoğan
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı II. Abdullah’ı arayarak kendisine desteğini iletti.

Rûdaw’ın özel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimi nedeniyle gündeme gelen Ürdün Kralı II. Abdullah’ı telefonla aradı.

Görüşmede Erdoğan, ülkesinin Ürdün Kralı’na, halkına ve ülkenin istikrarına desteğini teyit etti.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Ürdün ilişkileri ve bölgesel konular değerlendirildi.

Ürdün’de darbe girişimi

Ürdün’de, Kral II. Abdullah'ın üvey kardeşi Prens Hamza bin Hüseyin, 20 kişiyle birlikte "ülkenin istikrarına tehdit olduğu gerekçesiyle" gözaltına alındı.

Ürdün’de devlet haber ajansı PETRA, Kral Abdullah’ın eski danışmanı ve maliye bakanı Bassem Awadallah dahil olmak üzere birçok ismin gözaltına alındığını açıkladı.

Ürdün Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ahmed el-Huneyti, eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin'in gözaltına alınmadığını ancak kendisinden "ülkenin güvenlik ve istikrarının hedef alınmasına sebep olacak hareket ve faaliyetleri" bırakmasının istendiğini kaydetti.

Huneyti, güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği soruşturma sonucunda eski Kraliyet Divanı Başkanı Basım İbrahim Avadallah ve bazı kişilerin gözaltına alındığını da ifade etti.

Prens Hamza da paylaştığı görüntülü mesajında, “Ürdün Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı bu sabah beni ziyaret edip, daha önce katıldığım veya yaptığım sosyal medya bağlantılı görüşmelerde hükümete ve Kral'a yönelik eleştiriler olduğu gerekçesiyle, evden dışarı çıkmama, insanlarla iletişime geçmeme veya görüşmeme izin verilmediği bilgisini verdi” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli