Davutoğlu: Geri dönüş yok!

05-04-2016
Rûdaw
Etiketler Davutoğlu AK Parti TBMM Azerbaycan
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Türkiye Başbakanı Davutoğlu, “Terörle mücadeleden geri dönüş yoktur ve asla da olmayacaktır” dedi.

 

Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

 

Dağlık Karabağ hattındaki son gelişmelere değinen Davutoğlu, Ermenistan’ın saldırısıyla başlayan çatışmaları yakından takip ettiklerini anlatarak, şunları söyledi:

 

“Hayatını kaybeden can Azeri kardeşlerimize başsağlığı diyorum. Bütün dünya bilmeli ki, Türkiye, Ermenistan'a karşı can Azerbaycan'ın yanındadır. Haklı davalarına desteği bugüne kadar olduğu gibi, destek vermeye devam edeceğiz.”

 

Operasyonlara da değinen Davutoğlu, “Medeniyetimizin ışık şehri Diyarbakır'ı asla onlara teslim etmedik, etmeyeceğiz” dedi.

 

Ahmet Davutoğlu, “Türkiye dün sürdürdüğü çözüm sürecinde nasıl doğru bir siyaset izliyorsa, bugün de terörle mücadelede doğru bir operasyon izliyor. Milletimiz de bu iki sürece büyük bir destek vermiştir. Terörle mücadeleden geri dönüş yoktur ve asla da olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Bakanlar Kurulu Urfa’da

 

Ankara dışındaki ilk Bakanlar Kurulu toplantısının 11 Nisan’da Urfa’da yapılacağını tekrarlayan Davutoğlu, “Bundan sonra tek muhatabımız milletimizdir. Kararlılığımız tamdır. Mücadele kararı verirken de, bugün bu mücadeleyi yürütürken de hükümetimiz diğer partilerden destek görmemiştir” dedi.

 

Angela Merkel geliyor

 

Avrupa Birliği (AB) ile varılan göçmen mutabakatına da değinen Davutoğlu, şunları ekledi:

 

“Kamplarda yaşayan 78 Suriyeli kardeşimizi Almanya ve Avrupa'ya gönderdik. Yasadışı göç yerine yasal göç teşvik edilmiş olacak. 16 Nisan'da Kilis'teki okul ve hastane açılışını başta Merkel olmak üzere AB liderleriyle birlikte yapacağız.”

 

3 gün önceki açıklama

 

Geçtiğimiz günlerde, Diyarbakır ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, “PKK, tüm silahlı unsurlarını Türkiye dışına çıkarıp ülke içinde tek bir silahlı unsur kalmazsa, herşey konuşulabilir” demişti.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün, “çözüm süreci”ne ilişkin, “Ortada ne müzakere edilecek ne de görüşülecek bir konu yoktur” demişti.

 

Başkent Ankara'da, Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teröristlerin önünde iki yol var: Ya teslim olacaklar veya kıstırıldıkları deliklerde etkisiz hale getirilecekler” ifadelesini kullanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli