HDP TBMM’de Leyla Güven için toplantı

05-02-2019
Rûdaw
Etiketler HDP Güven
A+ A-

Haber Merkezi- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TBMM Genel Kurulu’nda barış nöbeti tutacaklarını duyurdu.

 

HDP Meclis Grubu, açlık grevinin 90’ıncı gününde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven için toplandı.

 

TBMM’de partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Pervin Buldan, Güven’le dayanışma amacıyla Meclis Genel Kurulu’nda bir gün sürecek “Barış nöbeti” tutacaklarını belirtti.

 

Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan Güven için tek gündemle toplandıklarını söyledi.

 

Yaklaşık 5 dakika süren toplantıda konuşan Buldan şunları söyledi:

 

“Türkiye’den Hewler’e, Avrupa’dan dünyanın birçok ülkesine kadar, yankılanan ve sınırları aşan bir direnişe dönüşen Leyla vekilimizin sesine ses olmak, nefesine nefes katmak üzere buradayız. Leyla vekilimizin açlık grevi bugün 90’ıncı gününde. Tecrit karanlığının kalkması için 90 gündür süren bir direniştir bu. Ve Leyla vekilimiz bu direnişte yalnız değil. Tutuklu milletvekilimiz Sevgili Selma Irmak ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sevgili Sebahat Tuncel de açlık grevinin 21’inci gününde. Cezaevleri ve yurtdışı dâhil 315 arkadaşımız açlık grevindeler.

 

Adalet ve barış gelsin diye. Gençler toprağa düşmesin, anneler ağlamasın diye. Bu ülkenin her bir toprağında barış meltemleri açsın diye. Birbirinden kopartılmaya çalışılan halklar kucaklaşsın, kenetlensin diye. Kimlikler, diller, kültürler, inançlar özgürce yaşasın diye.

 

Ülke 20 yıldır tecrit altında. Ne zaman tecridin yerini çözüm süreci almıştı, işte o zaman barışın adı yaşam, yaşamın adı barış oldu. Umutlar arttı. Yüzler güldü. Aydınlık günler başladı. Ne zaman tecride dönüldü, işte o zaman umutlar yeniden karartıldı. Ülke karanlığa yeniden sürüklendi. Tecrit karanlıktır, çözüm ve barış ise aydınlıktır.”

 

İşte Leyla ve yoldaşları barış için, aydınlık bir gelecek için kendi yaşamlarını ortaya koydu! Leyla’yı ve tüm arkadaşlarımızı yaşatmak bu ülkenin borcudur. Vicdanlarımızın minnet borcudur bu. İktidarın sahipleri bu sesi görmezden gelse de 90 gündür bu ülkede umut ve cesaret Leyla ile yeniden hayat buldu. Çünkü Leyla’nın gözlerinin içi umuttur, cesarettir, sevgidir. Orada ışık var, orada aydınlık bir gelecek var, orada barış için doğacak güneş var. Tecrit karanlığının perdesini yırtmak için bu ışığın aydınlattığı yolda yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz. Milyonlar hep birlikte Leyla olursak Leylaları ve barışı yaşatırız.”

 

Dünyanın duyduğu bu sese kulak tıkamaktan artık vazgeçin!  Ortak geleceği yok etmeyin! Halkların barış umudunu söndürmeyin! Bu hukuksuzlukta artık ısrar etmeyin! Unutmayın; adalet bir gün size de lazım olur. Yol yakınken bu yanlıştan dönün. Tecride derhal son verin.”

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli