TGS Başkanı: Türkiye toplumu Rûdaw’ı takip ediyor

04-12-2018
Rûdaw
TGS Gökhan Durmuş
TGS Gökhan Durmuş
Etiketler TGS Gökhan Durmuş Rûdaw'a BM ödülü Bronz Ödül
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, “Rûdaw’ın aldığı ödül Türkiye ve Ortadoğu’da yaptığı yayıncılığın başarısıdır” dedi.

 

Rûdaw muhabiri Mecid Nizameddin Gıli, Birleşmiş Milletler’den (BM) Gazeteciler Derneği tarafından her yıl en başarılı gazetecilerine verilen saygı ödülü olan Ricardo Ortega ödüllerininden birine layık görüldü.

 

Konuya ilişkin Rûdaw haber bültenine katılan Gökhan Durmuş, “Rûdaw’ı BM’den aldığı saygı ödülü nedeniyle tebrik ediyorum. Rûdaw’ın aldığı ödül Türkiye ve Ortadoğu’da yaptığı yayıncılığın başarısıdır” ifadelerini kullandı.

 

Durmuş, ödülün Rûdaw’ın Türkiye ve Ortadoğu’da yaptığı bağımsız ve tarafsız yayıncılığının meyvesi olduğunu belirtti.

 

Türkiye ve Ortadoğu’da bağımsız yayıncılığın son dönemde bitme noktasına geldiğini dile getiren Durmuş, basın özgürlüğünün Ortadoğu’da yok haddinde olduğunu kaydetti.

 

Rûdaw’ın aldığı ödülün önemini vurgulayan Durmuş, sözlerine şunları ekledi:

 

“Rûdaw basın özgürlüğünü savunan ve tarafsız yayın yapan medya kuruluşlarından biridir.  Rûdaw’ın 7 yıllık yayın hayatında BM’den ödül alma seviyesine gelmesi çok önemli ve kıymetli. Ödül Rûdaw’ı güçlendirecek ve doğru yolda olduğunun göstergesidir. Rûdaw bu yolda devam ettiği sürece daha bir çok ödül alacaktır.Yayın politikasında tarafsızlığı seçenler her zaman bir ödüle layık görülecektir. Basın özgürlüğünü öncelik haline getirmeyen medya kuruluşları bir medya kuruluşunun bu ödülü almasından etkilenmezler. Medya kuruluşları yayına başladıklarında gidecekleri yolu belirlerler.

 

Türkiye’de meyda kuruluşları iktidarın kontrolüne geçmiş ve tarafsız yayın yapmıyorlar. Rûdaw Türkiye’de takip edilen ve izlenen bir medya kuruluşudur. Türkiye’de tarafsız yayın yapan fazla bir medya kuruluşu kalmadı. Türkiye toplumu da tarafsız yayıncılığı ve haber alabileceği mecraları takip eder hale geldiler. Rûdaw’da bunlardan birisi. Türkiye’de özellikle son 10 yılda iktidarı medyay yönelik uyguladığı politikalar basın özgürlüğünü yok etti. Türkiye cezaevlerinde 144 kişi sadece gazetecilik faaliyeti yürüttüğü için tutuklu bulunuyor. Rûdaw gibi kuruluşların varlığı Türkiye’de de hala basın özgürlüğünü savunabilen medya kuruluşlarının varlığı ile Türkiye toplumu haber alma hakkını devam ettirebiliyorlar. Bu çerçeveden bakmak gerekiyor.”

 

Başkan Durmuş, Rûdaw’ın Irak merkezli olmasına rağmen Türkiye’de de yayını takip edilen, izlenen ve  tarafsızlığıyla ön plana çıkan bir medya kuruluşu olduğunu vurguladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli