Ünsal Ban ile Sedat Peker hakkında iddianame: 4 yıldan 10'ar yıla kadar ceza istendi

04-11-2022
Rûdaw
Etiketler Sedat Peker Ünsal Ban Taşkesenlioğlu İddianame
A+ A-

Haber Merkezi – Tutuklu Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban ve Sedat Peker hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlal", "verileri hukuka aykırı verme" ve "hiyerarşik yapıda yer almamakla birlikte suç örgütüne yardım" iddialarıyla dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, Ünsal Ban’ın eşi Zehra Taşkesenlioğlu'nun şikayeti üzerine Ünsal Ban hakkında soruşturma başlatıldı.

Suç duyurusu dilekçesinde Ban'ın boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri Sedat Peker ile paylaştığı iddiası yer aldı.

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 29 Ağustos'ta hakkında gözaltı kararı verilen Ban, sorgusunun ardından 3 Eylül'de tutuklandı.

Sedat Peker ile görüntüleri paylaştı

İddianamede, Ünsal Ban'ın telefonunda yapılan inceleme sonucundan, Peker'e gönderdiği video kaydının uzun halinin bulunduğu belirtildi.

Video kaydının sosyal medyada paylaşılacağına dair daha önceden Ünsal Ban tarafından çeşitli paylaşımlar yapıldığı belirtilen iddianamede, daha sonra söz konusu videonun Sedat Peker'e ulaştırıldığının anlaşıldığı ve Sedat Peker'in de bunu sosyal medya hesaplarından yayınlandığı kaydedildi.

Bu kapsamda Ünsal Ban ve Sedat Peker'in "özel hayatın gizliliğini ihlal", "verileri hukuka aykırı verme" suçlarından 4 yıldan 10'ar yıla kadar cezalandırılması istendi.

Ayrıca Ünsal Ban'ın "hiyerarşik yapıda yer almamakla birlikte suç örgütüne yardım"dan ise 2 yıldan 4 yıla kadar hapsi istendi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile eşi Ünsal Ban arasında kendi konutlarında yaşandığı belirtilen bir tartışma anında çekilen video Sedat Peker tarafından paylaşılmıştı. Kısa sürede viral olan videoda Taşkesenlioğlu ile Ban arasında “para” diyaloğu geçiyordu.

Sedat Peker, SPK eski Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli