Kalın’dan Suriye’ye operasyon ve İncirlik Üssü açıklaması

04-11-2021
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler S400
A+ A-

Haber Merkezi – Kalın, Türkiye’nin Suriye’ye olası bir operasyonuyla ilgili olarak “Biz zaten Suriye'de sahadayız. Tezkere yenilendi. İhtiyaç çerçevesinde bunun hesabı TSK tarafından yapılır” dedi

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, S-400'lerin İncirlik'e taşındığı iddialarının doğru olmadığını söyledi. ABD'den F-16 talebine ilişkin de konuşan Kalın, birinci tercihin F-35 programı içinde bulunmak olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarının başlıkları:

S-400'ler İncirlik'te iddiası

(S-400'lerin İncirlik'e taşındığı iddiaları) Bu haberin aslı astarı yok. Bu tarz yalan haberlerle gündem değiştirilmek isteniyor.

Biden-Erdoğan görüşmesi

Cumhurbaşkanımız, Biden ile iyi bir görüşme yaptı. Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda en kısa zamanda kurulacak. Dostları çoğaltarak bir dış politika izliyoruz.

ABD'den F16 talebi

Şu anda teknik olarak çalışılması gereken konular var. Birinci tercihimiz F-35 programı içinde bulunmaktır. F-35 sorunu çözülemiyorsa F-16'lar üzerinden telafi edilebilir. Umarım kongre üyeleri de Türkiye'nin önemini görürler.

Suriye ve Rojava'ya olası operasyon iddiaları

Biz zaten Suriye'de sahadayız. Geçenlerde tezkere yenilendi. Terör örgütlerine karşı tedbirleri almak zorundayız. Türkiye - Suriye sınır hattını düşünürseniz güvence altına almak önceliğimizdir. Bunun için de TSK her an teyakkuz halindedir. Türkiye'nin güvenliği açısından tam bir kararlılık içinde olduğumuzu, tehditlerden gözümüzü sakınmayacağımızı da herkesin bilmesi gerekir.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli