Başak Demirtaş’a destek veren Nihal Olçok: Hukuk ve adalete herkesin bir gün ihtiyacı olur

Haber Merkezi - Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Olçok, HDP’nin eski Eş Genel Başkanı  Selahattin Demirtaş ve çok sayıda HDP milletvekilinin gözaltına alınarak tutuklandığı operasyonun 5’inci yıl dönümü nedeniyle videolu bir mesaj yayınlayan Başak Demirtaş'ın mesajını paylaştı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında eşi ve oğlunu kaybeden Olçok, Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş'ın mesajını alıntılayarak, “Hukuk ve adalet … bu iki unsura herkesin birgün ihtiyacı olur. Ölüm hak ama bir anne ve iki kızı ne için ayrı kaldıklarını bile tam olarak bilmedikleri bir süreçten geçiyor. Allah sana yardım etsin @Basak__Demirtas” dedi.

“Tam 5 yıl geçti”

Başak Demirtaş, eşinin 5 yıldır tutuklu olduğunu, son 2 yıldır tam aşırı oldukları halde salgın gerekçesiyle eşiyle görüştürülmediğini kaydederek mesajında şunları söylüyor:

"Merhabalar. Bugün 4 Kasım 2021. Selahattin ve arkadaşlarının hukuk dışı bir şekilde, evlerinden kaçırılırcasına götürülmelerinin üzerinden tam beş yıl geçti. Yarın altıncı yıla giriyoruz.

Bu beş yılın 20 ayında yani yaklaşık iki yıldır Selahattin ile açık görüş yapamadık. Aylarca kapalı görüş yapamadığımız oldu. Dışarıda pandemi tedbiri namına hiçbir şey kalmadı ama ben, Selahattin ve kızlarımız iki doz aşılı olduğumuz halde, maskeli olarak bile açık görüş yapamıyoruz.

Her şeye rağmen, geçtiğimiz beş yıl boyunca umudumuzu hiç yitirmedik. Ne irademiz kırıldı ne inancımız. Adaletin, özgürlüğün ve eşitliğin çok uzak olmadığını biliyoruz. Bütün bu yıllar boyunca haksız yere bedel ödeyen sadece biz olmadık. Hukukun ayaklar altına alınması nedeniyle bu bedeli 85 milyon olarak hepimiz ödüyoruz. Demokrasi ve hukuk yoksa, barış yoksa ekmek de olmuyor.”

Ne olmuştu?

Selahattin Demirtaş, HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve dokunulmazlıkları kaldırılan çok sayıda HDP milletvekili ile yöneticisi ve belediye başkanı 4 Kasım 2016'da gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı.  

Demirtaş halen Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunuyor. AİHM tarafından hakkında verilen tahliye kararına rağmen tahliye edilmiyor.