Soylu'dan İmamoğlu'na sert sözler: Ahmağa söylüyorum

Haber Merkezi- Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na hitaben, "Avrupa'ya giderek Türkiyeyi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek" dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne katılmak için gittiği Fransa'da Türkiye'yi şikayet etmesine, Süleyman Soylu sert tepki gösterdi.

"Terörist olmaktan ceza alanları bu ülkenin selameti ve o beldenin selameti için görevden aldığımızda, Avrupa'ya giderek Türkiye'yi şikayet eden ahmağa söylüyorum” diyen Soylu, sözlerne şunları ekledi:

“Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Yazıklar olsun, bu milletin sana okuttuğu okula yazıklar olsun. Bu milletin sana verdiği emeğe yazıklar olsun. Birileri eline silah alıp 9 aylık çocuklarımızı, bebeklerimizi şehit edecek, orada Kürt kardeşlerimizin, Arap kardeşlerimizin, Türk kardeşlerimizin sabah dükkanını açmasını engelleyecek, çocukların okula gitmesini engelleyecek, bunun belediye başkanlığını yapacak, sen de Avrupa Birliği'ne Türkiye'yi şikayet edeceksin, yazıklar olsun.”

Dünyadaki suç ve suç çeşitlerinin arttığına işaret eden Soylu, "Türkiye'de ortaya çıkan asayiş olayları sayısında da bir düşüş söz konusu. Yeni başlıklarımız var, aile içi şiddet ve kadın cinayetleri konusunda bütün bunlarda alınan tedbirler önemli. Geçen hafta aile bakanımız, adalet bakanımız bir araya gelerek ekiplerimizin yaptığı çalışmaların tekrar üzerinden gittik. Alacağımız tedbirler konusunda bizim üzerimize ne düşüyor onu anlattım. Hep birlikte hangi adımları atabileceğimiz konularında değerlendirmelerde bulunduk. Sorunlara çözüm üretmek ve onun gerisinde kalmamak, bunu hep birlikte sağlamak ve gerçekleştirmek durumundayız" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Rojava’ya yönelik operasyonunu eleştirenlere tepki gösteren Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“Dünyada PYD diye bir devlet var mı? Böyle bir devlet duyduk mu, peki o paçavralar neyin nesidir. Sınırımızın dibinde Suriye'nin topraklarında silahlı adamlar, kamplar, tahkimatlar var. Sallanan Suriye devletinin bayrağı değil, PKK'nın şubesinin paçavralarıdır. Türkiye'de hala aklı ermeyenlere seslenmek istiyorum. HDP'nin öncülüğünde, onun Türkiye sevgisi, insan sevgisi olmayan sözde eş başkanının talimatlarıyla çukurlar, hendekler açıldı mı, açıldı. Evlatlarımız şehit oldu mu, evlatlarımız tarumar oldu mu? Okullarımız, camilerimiz, kütüphanelerimiz yakıldı yıkıldı mı? Ne yapacaklardı biliyor musunuz, aynen Rasulayn'da olduğu gibi, Tel Abyad'da olduğu gibi o çukurları tünellere döndüreceklerdi. Ona mı müsaade etseydik.”

İmamoğlu ne demişti?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ekim'de Fransa'nın Strasburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne katıldı.

İmamoğlu, HDP'li belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasını eleştirerek, "Belediye başkanlarının görevden alınarak, yerlerine kayyım atanması ve bir kısmının tutuklanması özellikle hukuk devleti ilkesini ihlal etmektedir. Görevden alınmalar demokrasinin ilkelerine, mevcut hukuksal düzenlemelerimize ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelere de uygun değildir. Siyasi partiler ve onların seçilmiş yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları ya hukukun içindedirler ya da dışındadırlar. Buna nihai kararı verecek olan yargıdır" demişti.

Söz konusu kararlardan dolayı Türk Yargısı'nın kararlarını küçümseyen İmamoğlu, "Çünkü bu bir adalet mücadelesidir, bu bir demokrasi mücadelesidir. Bu, millet iradesini koruma mücadelesidir. Demokrasi mücadeleleri uzun ve meşakkatlidir. Hiçbir fanatizme kapılmadan, hiçbir ayrımcılık yapmadan, korkmadan, yılmadan Cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerini her koşulda, her zeminde savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.