Üç oğlu inşaat kazısı suyunda boğulan baba konuştu

04-10-2023
Etiketler Çocuk Baba İnşaat Kayıp İhmal Sancaktepe İstanbul
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul Sancaktepe'de, küçük yaştaki üç oğlunu inşaat kazısı çukurunda biriken suda kaybeden baba Ayvaz Sağın, olayda ihmal olduğunu belirterek şikayetçi olacağını söyledi.

Sancaktepe Hilal Mahallesi’nde iki gün önce kaybolan üç kardeşten haber alınamaması üzerine aile kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Bir ihbarı değerlendiren polis Gülpembe Sokak’ta bulunan bir inşaat temelinde çalışmalarını yoğunlaştırmıştıu. İtfaiye ekiplerinin, temel kazısındaki suyu tahliye etmesi sonucu kaybolan 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın’ın cansız bedenlerine ulaşıldı.

DHA’ya konuşan Ayvaz Sağın olayda ihmal olduğunu ve davacı olacaklarını belirtti. Baba Sağın yaşananları özetle şöyle anlattı:

“Okulun kamera kayıtlarına baktığımızda çocukların aşağıya doğru yöneldiğini gördük. Aşağıya gittiğimizde suyun yüzeyinde boğulmuş vaziyette 1 tanesini gördük.

Umudumuz diğer çocukları bulmaktı. İtfaiye ekipleri geldi suyu çektiler, sular çekilince diğer 2 çocuğun da orada olduğunu gördük.

İhmal var, oraya gittiğimizde kısa bir sac var. Topu düşmüş topu alayım derken biri girmiş diğerleri de peşinden girmiş üçü de boğulmuş. Gerekli yerlere şikayette bulunacağım zaten. Orası okul yaya yolu benim çocuklarım gitti, başkasının çocukları da var.

Oradan bir sürü öğrenci geçiyor kimse istemez çocuğunun böyle bir duruma düşmesini benim 3 tane çocuğum gitti. Peşini bırakmayacağız davacı olacağız. Orası alçak bir yer, bakılsa çocuğun suyun yüzeyinde olduğu görülüyor.

Burada hiçbir şekilde önlem yok zaten gereken davayı da açacağım bizim canımız yandı kimsenin canı yanmasın. 2018 yılında yüksek ateşten 1 çocuğumuzu da kaybettik, bununla dört çocuk oldu. Yapacak bir şey yok kader ama ihmal de var.” 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli