Zırhlı araç çarpması sonucu ölen Mihraç Miroğlu Meclis gündeminde

04-09-2021
Etiketler Şırnak HDP Ömer Faruk Gergerlioğlu Mihraç Miroğlu İdil
A+ A-

Haber Merkezi  - HDP Milletvekili Gergerlioğlu, Şırnak’ta zırhlı araç çarpması sonucu hayatını kaybeden Mihraç Miroğlu’nu meclis gündemine taşıyarak Miroğlu’na çarpan zırhlıyı kullanan polisin görevde olup olmadığını sordu.

HDP Kocaeli Milletvekilli Ömer Faruk Gergerlioğlu, Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesinde zırhlı  araç çarpması sonucu hayatını kaybeden 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu'nun ölümünü Meclis’e taşıdı.

Gergerlioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Miroğlu’na çarpan zırhlıyı kullanan polisin görevde olup olmadığını sordu.

Son 10 yılda zırhlı araç çarpması sonucu hayatını kaybeden insanların sayısını soran Gergerlioğlu, İçişleri Bakanı Soylu’nun şu soruları cevaplamasını istedi:

 “7 yaşındaki bir çocuğa zırhlı araç çarptığı iddiası doğru mudur? İddia doğruysa olay hakkında herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır? Aracı kullanan polis memuru hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Polis memuru halan görevde midir?

Emniyet güçlerine ait olan zırhlı araçlar için yerleşim yerleri haricinde herhangi bir güzergâh belirlenmiş midir? Belirlenmişse mahalle aralarında, çocukların oyun bölgelerinde zırhlı araç bulunmasının dayanağı nedir ve izahı var mıdır?

Zırhlı araç kullanan memurlar için araç kullanımı ve kurallara riayet etmek üzerine yürütülen çalışmalar var mıdır? Bu aracı kullanan sürücünün süratli olduğu iddiaları doğru mudur?

Zırhlı araç ile yaşanan ölümlerin neredeyse tamamının Kürtlerin yoğunlukta yaşadıkları il ve ilçelerde yaşanması rastlantı mıdır?

Bu tarz zırhlı araç çarpması sebebiyle yaşanan ölümlerde bundan önceki ölümlerdeki cezasızlıkların zırhlı araç kullanan polisleri cesaretlendirdiği iddiası doğru mudur?

Son 10 yılda zırhlı araç çarpması sonucu kaç insan hayatını kaybetmiştir? Bu çarpmamaların illere göre dağılımı nedir?”

Ne olmuştu?

Şırnak’ın İdil İlçesi Turgut Özal Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde bisikletiyle gezen 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu zırhlı polis aracının çarpması sonucu hayatını kaybetti. Miroğlu’nun ölümüyle beraber güvenlik güçlerinin kullandığı zırhlı araçların karıştıkları kazalar bir kez daha gündemde yer etmeye başladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli