Felah Mustafa: Çavuşoğlu Kürdistan Bölgesi’ne destek sözü verdi

04-09-2020
Rûdaw
Etiketler Neçirvan Barzani Türkiye Mevlüt Çavuşoğlu Felah Mustafa
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'na Kıdemli Dış Politika Danışmanı Felah Mustafa, Başkan Neçirvan Barzani ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşmede iki taraf açısından önem teşkil eden konuların görüşüleceğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, beraberindeki bir heyetle bugün Ankara’ya gitti.

Barzani’ye ziyareti esnasında, Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fevzi Hariri, Kürdistan Bölgesi Başkanlık Ofisi Müdürü Kerim Şengali, Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi ve Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Kıdemli Dış Politika Danışmanı Felah Mustafa da eşlik ediyor.

Neçirvan Barzani ve beraberindeki ilk olarak sabah saatlerinde Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile kahvaltıda bir araya geldi.

Görüşmenin içeriği hakkında Rûdaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki’ye konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'na Kıdemli Dış Politika Danışmanı Felah Mustafa, 2 Eylül’de Bağdat’ta gerçekleştirilen önemli görüşmenin ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi daveti ile Ankara’ya gittiklerini söyledi.

Mustafa, “Şüphesiz Türkiye çok önemli bir komşu ve iki tarafı ilgilendiren konuların görüşülmesi gerekiyor. Görüşmede karşılıklı ilişkiler ele alındı. Yine koronavirüsle mücadele meselesi gündeme geldi. Sayın Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bu konuda Kürdistan Bölgesi’ne yardım sunmaya hazır olduklarını belirtti. Yine Kürdistan Bölgesi ile Türkiye ve genel olarak Irak ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi meselesi ele alınan önemli başlıklardan biriydi” dedi.

Irak’taki genel siyasi süreç, Erbil ile Bağdat ilişkilerini de görüştüklerini belirten Felah Mustafa, “Şüphesiz Irak ile Türkiye iki komşu ülke olarak iyi ilişkiler geliştirmek zorunda ki Kürdistan Bölgesi de Irak’ın bir parçasıdır. Ortak çıkarlar ve karşılıklı anlayış temelinde iyi ilişkilerimiz olmasını istiyoruz. Çünkü öyle bir dünyada yaşıyoruz, tüm meseleler bir şekilde birbirini etkiliyor. Bu nedenle siyasi, ekonomik, ticari ve toplumsal ilişkilere çok önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Felah Mustafa, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmede de iki taraf açısından önem teşkil eden konuların görüşüleceği bilgisini verdi.

Mustafa, “Bizim açımızdan hem komşu ve hem de uluslararası ilişkilerimizi diri tutmak önemlidir. Kürdistan Bölgesi karşılaştığı meseleler konusunda bir yol haritası çizmek için hem komşularının hem de uluslararası müttefiklerinin görüşünü önemser”  dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli