Kürt ailenin avukatı: Saldırgan aile Whatsapp grubunda organize olmuş

Haber Merkezi - Konya'nın Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi'nde öldürülen Karslı Dedeoğulları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, saldırgan ailenin Whatsapp grubunda organize olduğunu söyledi.

Konya'nın Meram ilçesinde 30 Temmuz’da Karslı Kürt bir aileye yönelik gerçekleşen saldırıda Yaşar Dedeoğlu (65), Serap Dedeoğlu (36), Serpil Dedeoğlu (32), Sibel Dedeoğlu (30) , İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu (45) ve Barış Dedeoğlu (35) hayatını kaybetmişti.

10 kişinin tutuklandığı saldırıyla ilgili ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut, saldırganların Whatsapp grubu kurarak organize olduklarını belirtti.

Abdurrahman Karabulut, Twitter hesabından yaptıiğı açıklamada, “Katliamı yapan'ın yalnız olmadığı, 12 mayısta Dedeoğulları ailesine yapılan saldırıdan sonra saldırgan ailenin whatsapp grubu kurarak organize bir şekilde tasarlayarak katliamı yaptıkları ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

Daha önce de saldırıya uğramışlardı

30 yıl önce Kars’tan Konya’ya göç eden Dedeoğulları ailesi, 12 Mayıs günü çoğu komşuları olan 60 kişilik bir grubun saldırısında ağır yaralanmış, saldırganların altısı tutuklanmış, aile hakkında koruma kararı alınmıştı. Saldırganlar daha sonra tahliye edilmişlerdi.

Saldırıdan sonra 12 Temmuz’da Rudaw’a konuşan baba Yaşar Dedeoğlu “Saldırırken biz ülkücüyüz sizi buradan süreceğiz, sizi burada yaşatmayacağızdı” demişti. Dedeoğlu, saldırı günü üzerlerinde bulunan kanlı elbiseleri sakladıklarını, mahkemeye bu elbiselerle gelip haklarını isteyeceklerini belirtmişti.