Erdoğan: İsrail durdurulmalı ve ateşkese zorlanmalı

04-07-2024
Etiketler Erdoğan İsrail Astana
A+ A-

Haber Merkezi – Edoğan, Astana'da Şanghay İşbirliği Örgütü'nün (ŞİÖ) zirvesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İsrail Gazze'de durdurulmalı ve ateşkese zorlanmalıdır. İsrail'in üzerindeki baskının artırılması gerekiyor" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü'nün (ŞİÖ) zirvesi için bulunduğu Astana'da açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasında, çok taraflı diyaloğun güçlendirilmesi temasının son derece isabetli olduğunu söyledi.

“Terörizm, İslam düşmanlığı ve yabancı düşmanlığı ile düzensiz göç gibi meselelerin, yaşanan jeopolitik sarsıntıların şiddetini artırdığına” değinen Erdoğan, "Bunun son örneği Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanıyor" dedi.

Saldırılarda 40 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu, meşruiyetini kaybeden uluslararası sistemin enkazıdır. Bu yıkıma son verilmesi için İsrail durdurulmalı ve ateşkese zorlanmalıdır. İsrail'in üzerindeki baskının artırılması gerekiyor."

Erdoğan, konuşmasının devamında, "Türkiye olarak güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu, barış, güvenlik, istikar ve refah üreten etkili bir sistemin inşası için tüm engellemelere rağmen çalışıyoruz" dedi.

"Amacımız bölgemizde ve ötesinde bir barış kuşağı inşa etmektir" diyen Erdoğan, "Onbinlerce vatandaşını terör örgütlerine kurban vermiş Türkiye, PKK, PYD, YPG FETÖ ve DAEŞ dahil terörün farklı biçimleriyle 40 yıldır mücadele ediyor ve etmeye devam edecek" dedi.

Türkiye'nin Suriyeliler de dahil olmak üzere 4 milyondan fazla yerinden edilmiş insana ev sahipliği yaptığına işaret etti.

Erdoğan, ŞİÖ ile işbirliğini güçlendirmeye hazır olduğunu da ifade etti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli