Özdağ’ın "Türkiye'de iç savaş çıkacak" sözüne İçişleri’nden suç duyurusu

04-07-2022
Etiketler Ümit Özdağ Zafer Partisi İç savaş
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin İl Kongresi'ne katılmak ve kentte bir dizi temasta bulunmak için gittiği Aydın'da “iç savaş” çıkacağı iddiasında bulunmuştu.

Özdağ, “Ekonomik yaşam, sokaklarımız güvensizleşti. Çeteler oluşuyor. Sonuçta Türkiye'de iç savaş çıkacak. Yüzde kaç ihtimal? Yüzde 100 ihtimal ama mesele ne zaman olacağı. Şu anda 8'inci parti olduğumuzu biliyoruz. Yükselme trendimiz devam ediyor. Öyle bir sonuç alacağız ki; Türkiye çok şaşıracak. Dünyanın şaşıracağını düşünmüyorum. Çünkü ülkede yüzde 1 sığınmacı olduğu zaman, iktidarın oyu yüzde 1,2 düşüyor. Türkiye'de sığınmacı yüzde 10'dur. İktidarın oyu, bu meseleden dolayı yüzde 12'ye düşer. Sabah değişik partilere oy vermek için evden çıkanlar, sandık başına vardıklarında; sandığa giden Suriyelileri görünce Zafer Partisi'ne oy vereceklerdir” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, aylık basın bilgilendirme toplantısında Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Çataklı, kendisine yöneltilen Ümit Özdağ'ın iç savaş çıkacağı iddiasıyla ilgili soruya, "Bunun çok açık iç savaş kışkırtıcılığı olduğunu düşünüyoruz. Ve bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız" yanıtını verdi.

“Ahmak suçlama”

Bunun üzerine Özdağ, “İçişleri Bakanlığı ‘İç savaş çağrısı yaptığımı’ iddia ederek hakkımda suç duyurusunda bulunacağını açıklamış. Bu ahmak suçlamaya cevabı bugün saat 15.00’de Zafer Partisi genel merkezinde yapacağım basın toplantısı İle vereceğim. Bakalım kim neye hazırlanıyor. Bütün basın davetlidir” paylaşımında bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli