‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın: Borcum kadar alacağım da var

Haber Merkezi - Teslim olma kararının ardından dün akşam Brezilya’dan Türkiye'ye götürülen ve kamuoyunda Tosuncuk adıyla bilinen Mehmet Aydın, ilk ifadesini emniyette verdi. Aydın, borcu kadar alacaklarının da olduğunu söyledi.

Örgüt kurmak ve dolandırıcılık gibi çeşitli suçlardan 75 bin 260 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan ve kırmızı bültenle aranan “Tosuncuk” lakaplı Çiftlik Bank davası sanığı Mehmet Aydın, teslim olma kararının ardından dün akşam Türkiye'ye götürüldü.

Mehmet Aydın, emniyette ilk ifadesini verdi. Teslim olma kararının ailevi sorunlar sebebiyle olduğunu belirten Aydın'ın, Brezilya'dan yanında alacaklılarının isimlerinin yazdığı bir liste ile geldiği öğrenildi.

Sağlık taramasından geçtikten sonra emniyete götürülen Aydın, burada 4 gün boyunca ifade verecek. Aydın’ın ilk ifadesinde, ailesi ile sorunlar yaşadığı için teslim olduğunu belirtti.

Alacaklılarının bulunduğu bir liste ile gelmiş

Borçlarının büyük bir bölümünü ödediğini söyleyen Mehmet Aydın, ayrıca borcu kadar alacakları da olduğunu da söyledi. Aydın'ın Brezilya'dan gelirken yanında şirketiyle ilgili belgelerin dışında alacaklıların bulunduğu bir liste de getirdiği öğrenildi.