HAKKARİ - Vekiller sabaha kadar nöbet tuttu: CHP heyeti Hakkari'ye gidiyor

04-06-2024
Etiketler Hakkari Belediyesi Eşbaşkan Mehmet Sıddık Akış Kayyım DEM Parti Protesto gösterisi
A+ A-

Haber Merkezi – Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması ardından DEM Parti milletvekilleri sabaha kadar nöbet tuttu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Hakkari  Belediyesi'ne dün kayyım atanmasına yönelik tepkiler devam ediyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile DEM Parti milletvekillerinin de aralarında olduğu çok sayıda siyasetçi ve halktan  insanlar Hakkari’de sabaha kadar nöbet tuttu.

Milletvekilleri, valiliğin bulunduğu Bulvar Caddesi'nde yapılan oturma eylemi başlattı. Milletvekillerinin eylem yaptığı bölgeye yüzlerce polis getirildi. Vekiller, abluka altında sabaha kadar nöbet eylemlerini sürdürdü.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Emek ve Özgür İttifakı bileşenleri, CHP heyeti ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisinin katılımıyla bugün kitlesel eylemler yapılacak. Saat 13.00'te yürüyüş, daha sonra belediye binası önünde açıklama yapılacak.

CHP heyeti Hakkari'ye gidiyor

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada CHP heyetinin kayyım atanan Hakkari'ye gideceğini söyledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Zeliha Aksaz Şahbaz, Antalya Milletvekilimiz Cavit Arı, Bursa Milletvekilimiz Kayıhan Pala bugün (4 Haziran) Hakkari’ye giderek, incelemelerde bulunacak.

Birçok ilde eylem yasağı 

Öte yandan Diyarbakır, Van, Hakkari, Bitlis, Siirt Şırnak, Dersim, Iğdır ve Batman’da eylem ve etkinliklerin yasaklandığı açıklandı. 

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması Diyarbakır, Dersim, Van'da ve İstanbul'da protesto edildi. 

Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınarak yerine kayyım atanması, İstanbul Şişhane'de protesto edildi. Müdahale eden polis bazı kişileri gözaltına aldı.

Basın açıklamasına CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de katıldı.

Ne olmuştu?

Polisler Hakkari Belediye binasına baskın düzenlemiş, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ı Van’da  gözaltına almıştı. İçişleri Bakanlığı Mehmet Sıddık Akış hakkında “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla dava olduğu gerekçesiyle görevden alındığını ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in atandağını açıkladı.

Sıddık Akış, 2014 yılında hakkında açılan dava nedeniyle 5 Haziran Çarşamba günü hakim karşısına çıkacak.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli