Akdoğan: Çözüm sürecinin ruhuna Fatiha

04-06-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 7 Haziran'da gerçekleşecek olan genel seçimlere 3 gün kala, “8 Haziran’da AK Parti iktidarda değilse, çözüm sürecinin ruhuna Fatiha” dedi.

 

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Yalçın Akdoğan, genel seçimlere ve gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

“HDP barajı geçemezse şöyle olur, böyle olur, bunların tehditlerine pabuç bırakacak halimiz yok" diyen Akdoğan, "Bunlar çiçek çocuk muamelesi görmeye alışmışlar, Öpeceksin, koklayacaksın. Kutsal inek misin sen, nesin?" ifadesini kullandı.

 

PKK’nin HDP’ye baskı uyguladığını söyleyen Akdoğan, “Genel başkanı azarlama kabiliyetine sahip bir Kandil var. Seçilen başkanların değil, örgütün dediği oluyor. Türk siyaseti hiç bu kadar şiddetin, bu örgütlerin tehdidine açık hale gelmemişti”dedi.

 

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın ağabeyi  Nurettin Demirtaş’a atıfta bulunan Akdoğan, “Nurettin Demirtaş bu çizgilerdeki partilerden birinin genel başkanıydı. Bir süre sonra Kandil’e gitti. Peki Selahattin Demirtaş’ın dağa çıkmayacağının garantisi var mı 6 ay sonra?” diye sordu.

 

“HDP’nin silah bıraktırma gücü yok” diyen Akdoğan, “PKK’nın silah bırakması konusunda da İmralı’nın bir etkisi olduğunu biliyoruz. Selahattin Demirtaş’ı farklı yönlendirmeye çalışan çevreler İmralı’yı bir şekilde devre dışı bırakmayı amaçlıyorlar” şeklinde konuştu. (Ajanslar)

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli