Alparslan Kuytul gözaltına alındı

Haber Merkezi - Furkan Vakfı gönüllülerinin Antep’te bazı camilerde yaptıkları “itikaf ibadeti”ne koronavirüs salgın önlemlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle polis tarafından biber gazı ile müdahale edilmesinin ardından Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul da gözaltına alındı.

Furkan Vakfı gönüllüleri camide biber gazlı müdahaleyi sosyal medya hesaplarından eleştirmişti. Bunun üzerine vakfın üyeleri gözaltına alınmıştı.

Alparslan Kuytul da sabaha karşı gözaltına alındı. Kuytul’un twitter hesabından yapılan paylaşımda Kuytul’un 14 yaşındaki oğlunun da gözaltına alındığı ifade edildi.

Mesajda, "An itibari ile Alparslan Kuytul Hocaefendi, 14 yaşındaki oğlu ve birçok ildeki Furkan Gönüllüsü, itikaf ibadeti için bulundukları camilerde eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar!" denildi. Kuytul’un eşi Semra Kuytul da Twitter’dan “Camilere yapılan baskının akabinde evimin önüne gelen arkadaşlara polis resmen işkence yaparak gözaltı yaptı. Hepsini gördük, kaydettik. Paylaşacağız” denildi.

 

Antep’te vakıf üyeleri Şehitkamil’deki Alaparmak Camii ve Şahinbey’deki Tülay Hatun Camii’nde polisin müdahalesine maruz kalmıştı. Polis be bekçilerin cami içerisinde biber gazı da sıktığı olaylarda 50’nin üzerinde kişi darp edilerek gözaltına alınmıştı. Kuytul da Adana’da bir camide “itikaf ibadeti”ne başlamıştı.

“İtikaf ibadeti” ramazan ayının son 10 gününde yapılan ve daha önce ifa edilemeyen ibadetlerin yerine yapılıyor.

Alparslan Kuytul daha önce de hükümete yönelik yaptığı sert eleştirilerle gündeme gelmiş ve uzun süre tutuklu kalmıştı. Kuytul geçtiğimiz yıl serbest bırakılmıştı.