Abdullah Gül: Tehdit ve saygısızlık yoktu

Haber Merkezi – Türkiye 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın kendisini ziyaret ettiği iddiaları doğrulayarak, “Bir nezaket ziyaretiydi, tehdit ve saygısızlık yoktu” açıklamasında bulundu.

 

Cuma namazını İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde yer alan Fatih Ormanı Camii'nde kılan Abdullah Gül, camii çıkışında basına konuştu.

 

Hulusi Akar'ın ziyaretine ilişkin soruya Abdullah Gül, şu yanıtı verdi:

 

“Gördüğüm kadarıyla bugün Ankara'da bir açıklama yapılmış zaten. Söylenenlerin hepsi doğru. Açıklamadakiler doğru. Böyle bir ziyaret oldu. Ama herkesin gözü önünde gündüz vakti olan bir ziyaret. Gizli kapaklı bir tarafı söz konusu değil.”

 

Gül ayrıca, söylendiği gibi herhangi bir şekilde tehdit, empoze veya herhangi saygısızlık bunlar asla söz konusu olmadığını belirterek, “Bunun bilinmesini isterim. Ofisimde olan bir şey. Ofisimle zaten yan yana 3. Kolordu'yla. Dolayısıyla o açıklamalar doğru” dedi.

 

Hulusi Akar, 24 Nisan’da Abdullah Gül'ü de ziyaret etti. Görüşmenin Gül'ün 3. Kolordu Karargahı'nın bitişiğinde bulunan ofisinde gerçekleştiği belirtiliyor.

 

Ziyarette ayrıca, İbrahim Kalın'ın da hazır bulunduğu kaydedildi.