İstanbul’da Kadınlar Günü kutlaması

İstanbul (Rûdaw) - İstanbul’un Bakırköy ilçesinde biraraya gelen çok sayıda kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü eşitlik ve barış sloganlarıyla kutladı.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Bakırköy ilçesinde bugün düzenlenen etkinliğe farklı etnik ve inançtan çok sayıda kadın katıldı.

 

Rûdaw’a konuşan Hanım Taş adlı katılımcı, “Bugün kardeşilk ve barış günüdür. Barış istiyoruz” dedi.

 

Zine Altan adlı katılımcı ise, mitinge kadın üzerindeki şiddetin son bulması ve kadın haklarına destek amacıyla katıldığını belirtti.

 

Bugünün kadınlar için çok önemli bir gün olduğunu söyleyen Meryem Demir adlı katılımcı ise, şiddete maruz kalan ve öldürülen kadınların hesaplarının sorulmadığını ifade etti.

 

Mitingte konuşan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eşgenel Başkanı Pervin Buldan, “Hükümet, MHP ile cumhur ittifaki yapıyor” dedi.

 

“Bizim de ittifakımız var” diyen Buldan,  “Bizim ittifakımız seçim ittifakı değil, seçimden sonra da devam edecek olan bir ittifak gerçekleştiriyoruz. Bunun adı kadın ittifakı” ifadelerini kullandı.

 

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise, kadınlara yönelik şiddet ile tacizin arttığını söyledi.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde, bir hafta sürecek kutlamalara Kürt, Türk, Ermeni ve diğer bileşenleden kadınlar katılıyor.