TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – ‘PKK silah bırakma kongresi için hazır’

04-03-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - 28 Şubat’ta Dolmabahçe’de Abdullah Öcalan’ın mesajının okunmasının ardından gözler PKK’nin silahsızlanma kongresini ne zaman yapılacağına çevrildi. Star gazetesi kongrenin Nisan başında toplanacağını yazdı.

 

Star gazetesinde yayımlanan “PKK silah bırakma kongresi için hazır” başlıklı haberde, şu ifadeler yer aldı:

 

“28 Şubat’ta Öcalan’ın talimatı üzerine çalışmaları başlatan KCK, nisan başında silah bırakma gündemiyle kongreyi toplayacak. 21 Mart Nevruz etkinliğinde Dolmabahçe açıklamasından daha güçlü bir bildiri yayınlanacak. İzleme Komitesi süreci adım adım denetleyecek. Öcalan’a sekreterya, silahlı eyleme katılmayan örgüt mensubuna siyaset yolu açılacak.”

 

Habertürk gazetesinde ise, IŞİD’in Musul’dan atılması için düzenlenecek operasyonun ayrıntıları yer aldı. “Nisan’da hava, ekimde kara” başlığıyla manşetten verilen haberde, şöyle denildi:

 

“ABD öncülüğünde Musul’u kurtarma planı Nisan sonunda. IŞİD havadan 4-5 ay bombalanacak. Musul bombardımanının 3 hedefi var. 1)IŞİD liderlerini vurmak. 2)Örgütün lojistiğini kesmek. 3)Ambar kentindeki mevzileri yok etmek. Bu sürede peşmergenin de eğitimi sağlanacak.

 

Ekimde kara harekatı başlayacak. 20-25 bin kişilik peşmerge, Ambar üzerinden Musul’a girecek. Türkiye’den lojistik silah desteği bekleniyor. İncirlik de açılabilir.”

 

Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi Ceylan Bağrıyanık’ın İmralı’ya gitmesi sorun olmuştu. Bağrıyanık birkaç defa veto yedikten sonra son İmralı heyetinde yer aldı. İzlenimlerini Özgür Gündem gazetesine anlatan Bağrıyanık, Abdullah Öcalan’ın kadınlara yazdığı 8 Mart mesajını da açıkladı.

 

“Öcalan’dan 8 Mart mesajı” başlıklı habere göre Öcalan’ın mesajı şöyle:

 

“Demokratikleşme için yürüttüğümüz bu süreçte kadınların yer alması tarihi önemdedir. Kadınlar Kobanê şahsında gözlerini yeni yaşama açmıştır. Kadınların 8 Mart’ını kutluyorum. Bütün kadınları selamlıyorum ve sevgilerimi iletiyorum.”

 

HABER BAŞLIKLARI

 

Hürriyet: Biz ölürüz onlar kurtulur

 

Sabah: Darbe savcıları yargılanacak / O hendekler kapandı

 

Star: Kral mutabakat

 

Vatan: IŞİD’e karşı ilk uçak

 

Milliyet: Kırmızı Türkler

 

Zaman: Kelepçeli gözdağı

 

Taraf: Kabataş yalanıyla seçim hesapları

 

Yeni Şafak: Sarhoş muhabbeti

 

Türkiye: Eksiği var fazlası yok

 

Bugün: Endişeliyiz

 

Cumhuriyet: Bir millet uyanıyor

 

Akşam: Devletle dalga geçemezler 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli