ABD Süleyman Soylu'ya cevap verdi

Haber Merkezi - ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'e yönelik sarfettiği ifadelerle yanıt verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, "ABD hükümetinin Türkiye'yi istikrarsızlaştırma çabalarının suç ortağı ya da destekçisi olduğu yönündeki her türlü ima yanlıştır” dedi.

Eunonews’in haberine göre, Türkiye'nin ABD'nin uzun süreli ve değerli bir NATO müttefiki ve güvenlik ortağı olduğu belirtilen açıklamada, yurt dışında yaşayan ABD vatandaşlarının güvenliğinin öncelikli olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca yurt dışındaki ABD büyükelçilikleri ve konsoloslukların ABD vatandaşlarını belirli olaylardan ve değişikliklerden haberdar etmek için uyarılar yayınladığı ifade edildi.

Tüekiye İçişleri Bakanı Süleyman Bakan Soylu, İsveç'teki Kuran-ı Kerim yakma eyleminden sonra bazı ülkelerin Türkiye'deki konsolosluklarını kapatmasıyla ilgili, konuşurken Türkiye'ye gelen her ABD Büyükelçisinin Türkiye'ye zarar vermeye çalıştığını savunarak, "Amerikan Büyükelçisi'ne buradan söylüyorum, hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum, pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek, çok net söylüyorum, pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye'yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyorum” demişti.