Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı

2 saat önce
Etiketler Cem Garipoğlu Mezar Münevver Karabulut
A+ A-

Haber Merkezi – İstanbul’da 16 yaşındaki Münevver Karabulut'u 15 yıl önce vahşice öldüren Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Cenaze Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının "fethi kabir" kararı doğrultusunda, İstanbul Adli Tıp Kurumu ekibi, cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme uzmanları, sabah saatlerinde Garipoğlu'nun Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabrine geldi.

Mezarlıkta Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de hazır bulundu. Karabulut ailesi ise mezarlığa gelmedi.

Polis ekipleri, mezar çevresini bariyerlerle çevirdi ve yoğun güvenlik önlemi aldı. Mezarın bulunduğu bölüm girişinde iki ayrı kontrol noktası kurulurken, bu alana girişlerde kimlik kontrolü de yapıldı.

Belediye görevlileri, Garipoğlu'nun cesedinin çıkarılması için mezarı kazmaya başladı. Mezardan çıkarılan cenaze Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Bahçeşehir'de Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü.

Cinayetin ardından uzun bir süre firar eden Garipoğlu daha sonra tutuklanmış ve 10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı hücrede intihar etmişti.

Garipoğlu'nun ölümünün ardından ortaya atılan “İntihar etmedi, cezaevinden kaçırıldı” iddiası üzerine Karabulut ailesinin avukatları, “fethi kabir” talep etti. Talep, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli