Müzisyen Onur Şener'in öldürülmesi: 3 kişi tutuklandı

Haber Merkezi – Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan tartışma sonucu müzisyen Onur Şener'in ölümüne ilişkin gözaltına alınan 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine, Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

Ankara Adliyesi'ne getirilen şüpheliler Ali G, Semih S, İlker K, J.E. ve G.G, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

Sorgularının ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden, Ali G, Semih S ve İlker K "kasten öldürme" suçundan tutuklanırken J.E. ile G.G. "haftada bir kollukta imza atma" ve "yurt dışına çıkış yasağı" adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan İHA’nın aktardığına göre Ali G. ve Semih S., ilk ifadelerinde, Onur Şener’i İlker K.’nin öldürdüğünü, kendilerinin ise ayırmaya çalıştığını ileri sürdü. İlker K. ise Şener’i kendisinin öldürmediğini ve kimin yaptığını bilmediğini iddia etti.

Değirmenci: Ortaokul arkadaşım; peşini bırakmayacağım

Gazeteci İrfan Değirmenci, sosyal medya hesabından Onur Şener'in ölümüne ilişkin yaptığı paylaşımda Şener ile kendisinin ortaokul arkadaşı olduğunu söyledi. "Asla bu davanın peşini bırakmayacağım" diyen Değirmenci, Şener'in ölümünden sorumlu tutulan şüphelilerin suç kayıtlarını da açıkladı.

Değirmenci şunları kaydetti:

"Ortaokul arkadaşım. Sınıfın en parlak öğrencisiydi. Basketbol oynar, gitar çalardı. İmrenirdik Ona. Katilleri sanmasın ki bu cinayet örtülür. Katlettikleri, çocukluğummuş gibi hissediyorum.

Asla bu davanın peşini bırakmayacağım! Şüphelilerden biri Ali Gündüz. Ankara'da Çalışma Bakanlığı'nda iş müfettişi. Diğeri Semih Soyalp, TAİ'de elektrik mühendisi, taksirli yaralama suçundan kaydı mevcut. Digeri İlker Karakaş, İstanbul'da Çalısma Bakanlığı'nda müfettiş. İkisi görevi yaptırmamaktan 3 suç kaydı var"

Ne olmuştu?

Polis tutanağına yansıyan ifadelere göre, 2 Ekim'de Çayyolu semti Mutlukent Mahallesi'ndeki eğlence mekanına gelen grup, sahnede olan müzisyen Onur Şener'den şarkı istedi.

Şener'in grubun isteğini reddetmesi üzerine gruptan 3 kişi müzisyenle tartışmaya başladı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine boğazından cam parçalarıyla ağır yaralanan ve hastaneye sevk edilen Şener, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı.

Bürokrat oldukları öğrenildi

Sanatçı Haluk Levent, müzisyen Onur Şen’i öldürmekle suçlanan şüphelilerin kimliklerini ve hangi kamu kuruluşunda çalıştıklarını paylaştı.

Levent, Ali G.’nin Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı’nda bürokrat, İlker K’nin aynı bakanlıkta müfettiş olduğunu, Semih S.'nin ise kamu savunma şirketi TAİ’de mühendis olduğunu kaydetti.