Erdoğan: Burs miktarını arttırdık

03-10-2018
Rûdaw
Etiketler Erdoğan burs miktarı
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki eğitim öğretim yılı için kredi burs miktarını lisansta 500 liraya, yüksek lisansta 1000 liraya, doktorada ise 1500 liraya yükseltme kararı aldık” dedi.

 

Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu.

 

Erdoğan, “Öğrencilerimizin barınma sorunlarını aşmak için açtığımız yurtların kapasitesi 640 bini buldu. Yine öğrencilerimizin eğitimlerini ailelerine en az yük olarak yürütebilmeleri için isteyen herkese kredi burs veriyoruz. Buradan öğrencilerimize bir de müjde vermek istiyorum. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı için kredi burs miktarını lisansta 500 liraya, yüksek lisansta 1000 liraya, doktorada ise 1500 liraya yükseltme kararı aldık. Bu rakam biz göreve geldiğimizde 45 liracıktı” ifadelerini kullandı.

 

Yurtlarda kalan öğrencilere verilen beslenme yardımını da günlük 8 liraya yükselttiklerini belirten Erdoğan, yüksek öğrenim yurt fiyatlarında da bu yıl hiçbir artış yapmadıklarını ifade etti.

 

“Ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlarında YÖK tarafından doktora bursu verilen öğrenci sayısı 3 bin 300 gibi önemli bir rakama ulaştı. Öte yandan Türkiye genelinde 150 bin üniversite öğrencimize karşılıksız burs veriyoruz” diyen Erdoğan, sözlerine şunları ekledi:

 

“Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Bakanlar Zirvesi'nde ülkemiz 5 başlıktan 3'ünde tam not aldı. 2 yıl sonra yapılacak bir sonraki zirvede bu başarıyı 5'te 5 düzeyini çıkarmayı hedefliyoruz.

 

Meslek yüksek okullarını da sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda yenilenmesi çalışmalarını da hızlandırıyoruz. Bu çerçevede özellikle organize sanayi bölgelerinde kurulu sanayi ve imalat sektörlerine yönelik programlara özel teşvik veriyoruz. Yüksek okul kontenjanlarının doluluk oranının artmasını doğru yolda ilerlediğimizin bir işareti olarak değerlendiriyoruz.

 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini kurarken iki başlığa özel önem vererek, bu alanları doğrudan şahsıma bağlı alanlar arasına aldık. Her ikisinin de yüksek öğretimle ilgili olduğuna inandığım bu ofislerden biri Dijital Dönüşüm, diğeri ise İnsan Kaynakları Ofisi. YÖK'ün bu seneki başlığını 'Dijital Dönüşüm' olarak belirlemesini isabetli bir adım olarak görüyorum.”

 

Erdoğan, ülkede 128 devlet, 72 vakıf üniversitesi ve 5 vakıf yüksek okulundan oluşan 205 yüksek öğrenim kurumunda 7 milyon 616 bin öğrenci bulunduğunu kaydetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli