Adalet Bakanı Tunç'tan Narin'in tutuklanan amcasına ilişkin açıklama

03-09-2024
Etiketler Narin Güran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Diyarbakır Diyarbakır Büükşehir Belediyesi
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın aranmasına 14’üncü günde devam ederken Türkiye Adalet Bakanı Bakan Tunç,  amcasının tutuklamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tunç yaptığı açıklamada, temennilerinin Narin'e sağ salim ulaşmak olduğunu kaydederken; "Amcanın tutuklanması bir tedbirdi" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, 21 Ağustos'ta Narin Güran'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolmasına ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Amca tutuklandı

Gözaltına alınan Tavşantepe Köyü Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası olan S.G, jandarmadaki işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemleri tamamlanan zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

"Karar tedbir amaçlı"

Adalet Bakanı Tunç tutuklanma kararının 'tedbir' nedeniyle verildiğini açıklayarak; yargıda 'kasten öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' şüphesinin olduğunu hatırlattı.

"En ince ayrıntıya kadar ulaşmaya çalışıyoruz"

Bakan Tunç'un açıklamaları şu şekilde;

"Deliller toplandı, ifadeler alınıyor. Tutuklama kararı bir tedbirdi. Kasten öldürme şüphesi de var yargıda. Kişiyi hürriyetinden şüphesi de var. Usuli bir hata söz konusu değil. Olayda başka bir tutuklu yok. İfadesi alınanlar var. Abisiyle ilgili vücudundaki izlerle ilgili bir inceleme yapıldı. Birinin kendisine ait olduğu tespit edildi ama diğerinin kime ait olduğu tespit edilemedi. En ince ayrıntıya kadar ulaşmaya çalışıyoruz."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli