Bayrama hendek - OHAL etkisi!

03-09-2016
Emrah Akbulak
Etiketler Kurban Bayramı Türkiye OHAL Kürt İlleri ALİKAR Mehmet Pala Hendek
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Türkiye’de çatışma ortamı nedeniyle yaşanan burukluktan Ramazan Bayramı’ndan sonra, Kurban Bayramı da nasibini aldı.

 

Kürt illerinde yaşanan çatışmaların ardından yaşanan 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte, Türkiye’de 3 aylık Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmişti.

 

Rûdaw’a konuşan DEST, Her Roj Yek Dolar (Her Gün Bir Dolar) ve ALÎKAR yardım kuruluşlarının yöneticileri, OHAL nedeniyle faaliyette bulunamadıklarını söyledi.

 

Hesapları kapatılan Kürt yardım kuruluşları, bayramda mültecilere ve fakir ailelere kurban bağışı yapamayacak.

 

ALÎKAR Yardım Kuruluşu Sorumlusu Mehmet Pala, Kurban Bayramı’nda yıkılmış Kürt illerinde kurban kesmeyi planladıklarını, ancak valilik ve kaymakamlıkların buna izin vermeyeceğini anladıklarını söyledi.

 

Pala, “Bu nedenle kampanya olmaksızın, bulunduğumuz yerlerde kurbanlarımızı kestireceğiz” dedi.

 

Urfa çevresinde bulunan ve Rojava’ya dönmemiş mültecilerle yardımlaşma ve dayanışmanın devam ettiğini belirten Mehmet Pala, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bunun yanında çatışmalardan dolayı farklı illere göçetmiş Kürtlere ise, imkanlarımız ölçüsünde yardımda bulunuyoruz.”

 

Ne olmuştu?

 

7 Haziran seçimleri sonrasında başlayan çatışmalı sürecin, 1 Kasım seçimleri ardından tırmanmasıyla, hendek ve barikatların kaldırılması gerekçesiyle başlatılan operasyonlar sonucu birçok Kürt kenti harabeye dönmüş, halk göçetmek zorunda kalmıştı.

 

Öte yandan, 15 Temmuz’un ardından 3 aylık OHAL ilan edilmişti. Bu nedenle Türkiye’de, özellikle Kürt illerinde günlük hayat ciddi oranda olumsuz etkilendi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli