Ceylanpınar'ın köylerinde elektrik kesintisi: Filistin halkına yapılan zulümden farksız

2 saat önce
Etiketler Urfa Ceylanpınar Elektrik kesintisi DEDAŞ
A+ A-

Haber Merkezi – Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı bazı köylerin DEDAŞ tarafından elektriğinin kesilmesi nedeniyle çiftçiler zor günler yaşıyor.

Elektrik kesintilerine tepki gösteren Güneydoğu Anadolu Mısır Üreticileri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Müslümoğlu “DEDAŞ’ın yaptığı uygulamalar,  Filistin halkına yapılan zulümden farksız değildir” dedi.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki köylüler, Dicle Elektrik'in (DEDAŞ) borçları olmadığı halde keyfi bir şekilde elektriklerini kestiğini ileri sürdü.

Edinilen bilgiye göre DEDAŞ'a borcu olan iki köy ile birlikte 8 köyün daha gerekçe gösterilmeden elektriği kesildi. 

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Güneydoğu Anadolu Mısır Üreticileri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Müslümoğlu kesintilere tepki gösterdi.

Müslümoğlu'nun açıklamasına göre, DEDAŞ, 2 Ağustos gece saat 22:30 itibarıyla Ceylanpınar'ın Muratlı, Gültepe, Aydoğdu, Avcılı, Şaban, Saraççeşme, Mecburi, Han, Yeşiltepe ve Yoncalı köylerinin elektrik enerjisini keserek tarımsal ve içme suyu kuyularının çalışmasını durdurdu.

Müslümoğlu “ DEDAŞ’ın yaptığı uygulamalar,  Filistin halkına yapılan zulümden farksız değildir. EDAŞ’ın son dönemde yaptığı uygulamalar ile bir soykırım ve yıkım politikası sonucu göstergesidir” dedi.

Elektrik kesintilerin çiftçilerin mahsullerini olumsuz yönde etkilediğini belirten Müslümoğlu, “Şanlıurfa Ceylanpınar bağlı köylerin elektrik enerjisini 02.8.2024 (bu gece) saat 22:30’de DEDAŞ tarafından tekrardan bir fazı kesilerek tarımsal kuyuları, içime kuyularının ve meskenlerin  hayattı olumsuz yönünde büyük bir etki yaratmıştır. Vatandaşların elektrik enerjisi ve su ulaşım hakkı gasp edilerek terörize etmektedir” dedi.

“DEDAŞ  derhal bu kirli yıkım politikalarından vazgeçilmelidir” diyen Müslümoğlu, DEDAŞ’ın gerekçe gösterdiği on köyden iki köyün elektrik borcunun olmasından kaynaklı diğer köylerin de cezalandırılarak elektriğinin kesildiğini tespit ettiklerini kaydetti.

Güneydoğu Anadolu Mısır Üreticileri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Müslümoğlu, “Bu bölgede yaşayan 15  bin nüfusun yaşadığı topluluğun hassasiyeti gözetmeden top yükün elektrikleri keserek vatandaşları susuz, aç, bırakmak ve ölüme terek etmek insanlık suçudur” ifadelerine yer verdi.

 “Devlet yetkililerini vatandaşlarına sahip çıkmaya davet ediyorum”  diyen Müslüm sözlerini şöyle sürdürdü:

Edinilen bilgilere göre DEDAŞ’ın elektriklerini kestiği köyler şunlar: Muratlı, Gültepe, Aydoğdu, Avcılı, Şaban,  Saraççeşme, Mecburi, Han, Yeşiltepe ve Yoncalı köyü.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli